BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govoreći o dolasku japanskog proizvođača pneumatika, kompanije "Tojo" u Inđiju, istakao da će to biti prva njihova fabrika u Evropi.

- To je investicija od 400 miliona. Sama Inđija imaće svojih prihoda na osnovu različitih doprinosa, u prvoj fazi će 523 ljudi dobiti posao. To će biti velika stvar za ceo Srem i za mnoge ljude iz opštine Ruma, Golubinac, Novi Sad... To je ogromna stvar i oni neće na tome stati – kazao je Vučić.

Kako dodaje, to je njihova prva i jedina fabrika u Evropi, a ja sam veoma srećan jer smo pregovarali tri godine.

- Oni su 29 puta dolazili u Inđiju - istakao je predsednik Srbije.

Vučić kaže da vest o velikoj fabrici prođe za jedan dan, a da se o crti na putu priča danima.

- Ja volim objektivan pristup. Mnogo sam bio srećan kad sam dobio potpisan taj papir – kazao je predsednik Srbije i dodao da čeka i potvrdu za još jednu nemačku kompaniju.

Srbija danas ima uređenu makorekonomsku i fisklanu scenu, nikakvih strukturnih problema nemamo.

Vučić je rekao da je od 2008. do 2012. godine naš najviši rast bio 1,9.

- Mi smo samo 2014. godine zbog strašnih poplava sa kojima smo se suočili imali minus 1,6, a sve ostale godine smo bili u plusu - rekao je Vučić.

 

PROSEČNA PLATA DO KRAJA GODINE ĆE BITI 510 EVRA

Kako dodaje, nekim ljudima koji su sve vreme govorili da moramo da idemo u korak sa MMF-om, teško je da priznaju da smo uspeli. Vučić je istakao da Srbija četvrtu godinu ima suficit u budžetu vraćajući dugove koji su nam ostali.

- U prvih sedam meseci predviđeno je da imamo deficit oko 12 miliona evra, a mi imamo suficit oko 44 miliona evra. Čestitam i predsednici Vlade i ministarstvu finansija – naveo je Vučić i dodao da pre kraja godine sledi povećanje plata i penzija.

Kako je dodao, do kraja godine prosečna plata će biti 510 evra.

Vučić kaže da je doneo tabele minimalne zarade i da se očekuje da se ove godine podignu na 30.000 dinara.

- Time smo prešli 255 evra. Verujem da je to ogroman pomak. Prosečna plata će da raste - najavio je Vučić i ukazao da se u Beogradu gradi kao da iz vode niče.

- Nekada su se smejali, a moji snovi su postali realnost - kazao je Vučić i napomenuo da je Srbija ubedljivo prva po nivou stranih direktnih investicija.

 

PROČITAJTE: STARLETE UHVAĆENE NA GOMILI SA ŠESTORICOM U LUKSUZNOM HOTELU U BEČIĆIMA! Božana i Aleksandra uhapšene u Crnoj Gori, evo s kim su ih zatekli!

PO NIVOU NEZAPOSLENOSTI NAJBOLjI U REGIONU

Prema njegovim rečima, Srbija je u regionu po nivou nezaposlenosti najbolja.

- Mi danas imamo uređenu makroekonomsku scenu i nemamo nikakve strukturalne poremećaje. Zato eksperti MMF-a kažu da ćemo u regionu imati najveći rast BDP. To je od velikog značaja za nas. Prvi put u istoriji, u vreme naše vlasti mi imamo trgovinski suficit u odnsou na Hrvatsku. Oni više proizvode nego mi, ali mi njih pristižemo – ocenio je Vučić i dodao da u narednih 15 godina možemo da stignemo Hrvatsku.Predsednik Srbije kaže da naša zemlja želi da se takmiči sa onima koji su boji od nas.- Mi danas ubrzano napredujemo i to je naš cilj. Mi imamo čvrst dinar, sedam godina je nepromenjen kurs. Ponosan sam da smo mi, kako svet kaže, izveli bolje reforme nego što se ponašala vlada u vreme Pačua – kazao je Vučić.

Scroll to top