BalkansPress

Dobro došli!

Nekoliko stotina ljudi okupilo se prethodne večeri ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Кnez Mihailovoj ulici u Beogradu, da bi izrazili nezadovoljstvo zbog izglasanog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

PROČITAJTE: Dobro ga pogledajte i zapamtite heroja: Ovo je policajac iz Nikšića koji je sinoć dao otkaz jer neće protiv svog naroda

Između ostalih, na skupu je govorio i glumac Slaviša Čurović, rođeni Bjelopoljac, koji je okupljenima kazao da je on jedan od onih Crnogoraca kojima je Srbija dala sve.

 

– Mnogo nas ima. Bespotrebno je da se okupljamo pred hramom, već svi odavde, prva, druga i treća generacija Srba iz Crne Gore da krene pravo kući! Tamo crkve da branimo. Svi na granicu, pa kad nas pitaju gdje ćemo, lijepo da kažemo: „Кući!“ Nema pregovora s bitangama. Živjela Srbija, živjela Crna Gora, živjelo naše zajedništvo – poručio je Čurović.

Čurović je pominjući posljednje tri generacije doseljenika, pomenuo od 500.000 do 1.000.000 Crnogoraca u Srbiji, a ako u obzir uzmemo istorijsku činjenicu da su čitava zapadna Srbija i velikim dijelom Šumadija i jugoistočna Srbija, u prethodnim stoljećima naseljene Crnogorcima i Hercegovcima, Čurovićevom idejom, na granici s Crnom Gorom mogli bismo očekivati bezmalo pola Srbije.

(BalkansPress / Izvor: Espreso)

Scroll to top