BalkansPress

Dobro došli!

Krivokapić, Spajić i Milatović su sve vreme, tokom razgovora, ucenjivali Crkvu sa obrazloženjem da će Dritan Abazović srušiti vladu ako se sad potpiše ugovor.

Na sastanak u Patrijaršiju Kriviokapić je došao sa dvojicom svojih ministara, Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem, a uz patrijarha i episkopa Joanikija bili su vladika Jovan šumadijski i mitropolit Hrizostom. Prema rečima našeg izvora iz SPC, Spajić je u nekim momentima bio glavni igrač i vrlo nadobudan pregovarač!- Patrijarh je bio odličan. Odličan je bio i Joanikije koji se osetio i prevarenim i izdatim od strane Krivokapića, što nije krio. Odličan je bio i advokat iz Krivokapićeve vlade. Tekst nije bio problem! Oni su sve vreme, tokom razgovora, ucenjivali Crkvu sa obrazloženjem da će Dritan Abazović sušiti vladu ako se sad potpiše ugovor! Takvog stava nije bio njihov advokat već je, pred svima, u lice Krivokapiću rekao „da se ne pridržava dogovora“. Kada bi, tokom sastanka, Krivokapić „popustio“, reč je obavezno preuzimao Spajić i on je diktirao tempo razgovora - priča naš odlično obavešteni izvor i nastavlja.

PROČITAJTE: ŠEŠELJ OTKRIO ZAŠTO JE KRIVOKAPIĆ KASNIO LET: Sramno je šta je radio pre sastanka sa srpskim patrijarhom (VIDEO)

 

- Nakon tih događaja, Joanikijev izbor je danas nužniji nego ranije i nakon njegovog izbora za mitropolita Krivokapić će vrlo teško, a moguće i više nikako i nikada, ponovo zadobiti njegovo poverenje! - navodi on i na kraju dodaje da su Krivokapićeve objave po mrežama i drugim medijima o rezultatima sastanka kod patrijarha prepune neistina.

Da su naša saznanja tačna potvrdio je i potpredsednik vlade Dritan Abazović koji je juče izjavio je da je znao za odlazak premijera Zdravka Krivokapića u Beograd, ali i da mu je sugerisao da nema potrebe da se žuri sa potpisivanjem ugovora sa SPC.

*Foto: Youtube/Printscreen

PROČITAJTE: Skoplje postaje svesno opasnosti koja se nadvija nad Balkanom, a na koju upozorava Srbija

Abazović je rekao da nema problem s tim da ugovor sa SPC bude potpisan, ali smatra da ga pre toga treba analizirati i u njemu jasno zaštititi interese Crne Gore.

- Mi nemamo nikakav problem da se on potpiše, ali pre toga moramo da vidimo dokument, da ga izanaliziramo i da on bude u skladu sa svim standardima. To ne možemo da uradimo na neki brzinski način, da bi imali kvalitet. Ja ne mislim da treba na prepad potpisivati temeljne ugovore, drugo, da budem vrlo jasan, interesi Crne Gore moraju biti u potpunosti zaštićeni, Crnu Goru niko neće ponižavati - naveo je Abazović.

Scroll to top