BalkansPress

Dobro došli!

Kada pomislimo da nas više nijedan postupak nove vlasti u Crnoj Gori sa premijerom Zdravkom Krivokapićemna čelu ne može iznenaditi, desi se nešto čime nam ponovo demonstriraju da su ne samo nastavljači antisrpske politike koju je decenijama vodio Milo Đukanovićnego da su ga čak i prevazišli!

Naime, ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski obelodanio je juče da je Crna Gora odbila zahtev Srbije da oružje koje je dobila kao donaciju Rusije dopremi morskim putem do luke Bar, pa potom vozom do Beograda!

PROČITAJTE: GEJ PAROVI OD SUTRA PRED MATIČAREM: Zakon o istopolnim brakovima na snazi, ostvarivanje i drugih prava na čekanju

 

Lazanski je za „Prvu televiziju“ objasnio da je Srbija zbog te odluke Podgorice morala da izdvoji „20 puta“ više novca kako bi donirano oružje dopremila avionima. A zanimljivo je da ni Turska ni Bugarska nisu pravile nikakve probleme oko transporta preko njihove teritorije.

- Dva puta sam molio kolegu ambasadora Crne Gore u Moskvi Šćepanovića da zove Podgoricu i da to oružje ide brodom. Odgovor crnogorske ministarke odbrane je bio takav da smo morali da platimo vazdušni transport koji nas je mnogo koštao - rekao je ambasador Lazanski.

SKANDALOZNO, LAZANSKI OBELODANIO! Krivokapić počeo da uvodi sankcije Srbiji! Naneo nam višemilionsku štetu!

*Miroslav Lazanski / Foto: Printscreen

PROČITAJTE: ŠOKANTNA IZJAVA AMERIČKOG AMBASADORA U SRBIJI: „Nikola Tesla je Amerikanac!“

Dodao je da je oružje ipak dopremljeno u Srbiju s dozvolom pojedinih NATO država preko kojih su avioni iz Rusije leteli.

- Ispada da je Crna Gora više članica NATO nego neke druge države -  naveo je ambasador.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta i Srba u Crnoj Gori, ogorčen je zbog ovakve odluke crnogorske vlasti, ali nažalost, ne i iznenađen.

- Ovo je samo nastavak antisrpske politike i to od vlade koja je dominantno izabrana glasovima srpskog naroda. Nažalost, vlada Zdravka Krivokapića se pretvorila u klona bivših DPS-ovih vlada, tako da je nemoguće uočiti bilo kakvu razliku. Verovatno da je nekom narko-klanu trebalo da se obezbedi prevoz kokainske pošiljke, ministarka Injac bi organizovala i gardu da je dočeka, ali kad su u pitanju srpski interesi, stiče se utisak da u našoj vladi, čast izuzecima, sede Tači, Haradinaj, Osmani i Čitaku - naveo je Knežević!

 

Damjanović: Bruka i unilateralni čin neprijateljstva

Igor Damjanović, analitičar iz Crne Gore, ovaj događaja ocenio je kao novu i ogromnu sramotu Krivokapićeve vlade i svakako kao još jedno demonstriranje da Srbiju doživljavaju i tretiraju kao neprijatelja!

- Sramotnom odlukom vlade Zdravka Krivokapića Srbiji je naneta milionska šteta, bila je prinuđena da oružje prebaci avionima preko Turske i Bugarske, što je uzrokovalo 20 puta veće troškove transporta. Turska i Bugarska su članice NATO. Dakle, faktor članstva u NATO ne može da bude izgovor za ovu bruku, već je u pitanju unilateralni čin neprijateljstva Krivokapićeve vlade prema Srbiji, verovatno naručen od BND struktura koje su Oliveru Injac u minut do 12 instalirale na mesto ministra odbrane Crne Gore - naveo je Damjanović, i dodao:

*Zdravko Krivokapić / Foto: D. Miovanović

PROČITAJTE: VAŽNO ZA SVE KOJI IDU U CRNU GORU NA LETOVANJE: Stigli rezultati - Da li je more bezbedno za kupanje

- Stoga, neka nas sutra ne začudi ako Srbija ukine pravo našim studentima da se besplatno školuju i državljanima da se pod povlašćenim uslovima leče u njihovim medicinskim centrima - zaključio je on.

Dodvoravanje strancima

- Mislim da se crnogorska vlada sklona padu ovakvim potezima dodvorava svojim sponzorima kako bi je na vlasti sačuvali stranci – smatra analitičar i marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Scroll to top