BalkansPress

Dobro došli!

Kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji izjavio je da Rusija i Kina treba da rade zajedno na izgradnji stabilnih međunarodnih lanaca snabdevanja i na suprotstavljanju hegemoniji „pojedinih sila“.

Posle sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom u Pnom Penu Vang Ji dodatno pojasnio:

„Moramo da stvorimo stabilne i pouzdane industrijske lance snabdevanja u regionu, da se zajedno borimo protiv lažnih poredaka koje hegemoni uspostavljaju“.

PROČITAJTE: ZBOG PESME POČELA DRAMA: Konobar koji je izbacio Ukrajince iz kafića u CG otkriva DETALJE INCIDENTA

 

Napomenuo je da Kina i Rusija treba da pomognu u povezivanju Inicijative jedan pojas, jedan put i Evroazijske ekonomske unije i jačanju odnosa u skladu sa ciljevima Velikog evroazijskog partnerstva.

*Vang Ji i Sergej Lavrov

PROČITAJTE: NAJVEĆA GREŠKA ZAPADA U UKRAJINI: Kako je Vašington glupim potezom probudio usnulog medveda

Vang Ji je zaključio: „Kina i Rusija treba da predvode regionalni proces kako bi se osigurala istinska bezbednost. Moramo da zajedno promovišemo koheziju i prosperitet u Evroaziji, da štitimo principe međunarodnih odnosa, da jačamo uzajamno korisnu saradnju i usmeravamo globalni razvoj u pravom smeru“.

Istovremeno je kineski ambasador u Francuskoj Lu Šae ocenio da ukrajinska i tajvanska kriza imaju sličnosti jer iza njih „stoji crna ruka, ruka Sjedinjenih Država“.

Scroll to top