BalkansPress

Dobro došli!

Šef spoljnopolitičkog odbora Alternative za Nemačku (AfD) i poslanik u Bundestagu Peter Bistron izjavio je da Berlin treba da odustane od aktuelne politike prema Ukrajini.

On je naveo da je Nemačka već pokušala da ide tenkovima na Rusiju, ali da se to završilo ruskim tenkovima u Berlinu.

„Zauzimate interesantan pristup, nemački tenkovi protiv Rusije u Ukrajini. Uzgred budi rečeno, vaše dede su to već pokušale sa Meljnikom i Banderom i kakav je rezultat? Neviđena patnja, milioni mrtvih na obe strane i na kraju, ruski tenkovi su ovde  u Berlinu. Dva tenka stoje ispred  Bundestaga!”, rekao je Bistron i dodao: „Toga bi trebalo da se setite svakog jutra”.

PROČITAJTE: ŠOK I NEVERICA U NATO: Prva hipersonična fregata u istoriji uznemirila Zapad

Bistron je istakao da spoljna politika ne podrazumeva slanje tenkova, već diplomatiju i traženje kompromisa.

„Nažalost, svi koji su u ovom domu prošle godine podržali ovaj pristup, bili su gadno oklevetani. Svako ko se zalagao za nemačke interese oklevetan je kao Putinova k..va. Svako ko je gurao američke interese postao je spasilac Ukrajine. Ni jedno, ni drugo nije tačno", rekao je poslanik AfD-a.

 

On je dodao da Rusija ima preko 10.000 tenkova, kao i da može da mobiliše dva miliona ljudi, „a 200 tenkova 'marder' ili nekih drugih neće napraviti veliku razliku”.

„Ovaj sukob se ne može dobiti vojnim putem”, rekao je Bistron, ali dodao da ipak postoji pobednik.

„SAD geopolitički pobeđuju. Proširile su svoju sferu uticaja do granice Rusije. Međutim, i ekonomski pobeđuju. Imaju koristi od sankcija i isporuka oružja. Da li ste znali da Amerikanci svoje oružje iznajmljuju Ukrajini? Jedini problem je u tome što je Ukrajina švorc, uopšte nema para”, saopštio je on.

*Peter Bistron, Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

PROČITAJTE: Dugovi kao pozadina agresivne politike Zapada

Poslanik desničarskog AfD-a ukazao je da Vašington vrši pritisak na Evropsku uniju da bi je naterali da plate Ukrajini, prenosi „Nova srpska politička misao”.

„Ali oni ne rade samo to, već žele da im damo novac, umesto da ga pozajmimo. Žele da se to radi, ako je moguće, automatski u mesečnim ratama, a celu stvar treba zataškati”, rekao je Bistron.

Međutim, istakao je, uprkos propagandi i pokušaju zataškavanja, „većina Nemaca ne želi ovaj rat” i dodao da to zahtevaju centralnoevropske države, NATO i američka ambasada.

„Došli smo dotle, da CDU i CSU nemačkom Bundestagu predlažu da ispuni zahteve NATO-a i američke ambasade. Poštovane kolege, ne treba da imate bilo kakvu obavezu prema prema NATO-u i ambasadi SAD, ali ni prema američkim kompanijama koje proizvode oružje. Treba da budete okrenuti nemačkim građanima. Građani Nemačke ne žele ovaj rat. Ne žele ovu eskalaciju. Ne žele ove isporuke oružja”, poručio je Bistron.

Scroll to top