BalkansPress

Dobro došli!

Evo šta vam predviđaju zvezde u narednih 12 meseci na polju zdravlja, ljubavi i posla...

PROČITAJTE: FINANSIJSKI HOROSKOP ZA 2020. GODINU: Ovaj znak će zaraditi ogroman novac, a drugi sve izgubiti!

 

OVAN (21.3 - 20.4)

Posao Pred vama je dinamična godina tokom koje ćete se osećati kao da vas je neko otključao, jer stiže dugo očekivana stabilizacija na svim važnim poljima. Iako će planovi i projekti biti grandiozni, sve blokade i nemogućnosti koje su pratile prethodni period, postaju lako rešivi. Neki od vas će dobiti posao, a neki preći na isplativije radno mesto. Da bi se stvari odvijale u pravom smeru neophodno je da preduzmete inicijativu i hrabro krenete u ostvarenje svojih planova i želja. Što pre uvidite da je sve u vašim rukama, pre ćete dostići zadate ciljeve koje priželjkujete. Novac pristiže u dovoljnim količinama. Ovo je godina tokom koje ćete, od samog početka, dobiti priliku da se s lakoćom rešite svih zaostalih troškova, računa i kredita.

Ljubav Polje ljubavi i emotivnih veza dobija na kvalitetu. Potrebno je da svoje impulsivno i nepromišljeno ponašanje stavite pod kontrolu. Ako to uspete, naročito u oktobru i novembru, postoje realne šanse da ljubavna veza preraste u ozbiljno partnerstvo koje može biti i bračno. Mnogi od vas će ove godine uploviti u neobične romanse i obilaziti čudna mesta za koja niste znali ni da postoje. Porodica igra važnu ulogu. Nakon perioda potpune stagnacije otvaraju se nova rešenja kao što je, na primer, selidba ili trgovina nekretninom, čime se završava važna porodična stavka koja je u proteklom periodu bila onemogućena.

Zdravlje Glavobolje i potencijalne povrede možete izbeći ukoliko više vremena budete provodili napolju i u prirodi.

BIK (21.4 - 21.5)

Posao Ovo je godina tokom koje ćete doneti brojne važne odluke koje su samo vaše. Teško je reći da li je u pitanju samo posao ili promene menjaju opštu životnu postavku, jedno je sigurno, vi idete putem potpune transformacije koja će tokom 2020. godine dobiti jasan oblik. Naime, u proteklom periodu ste već osetili elektricitet koji vam je Uran nagovestio, a sada je vreme da se fokusirate na osnovna pitanja: ko ste, gde ste, s kim ste i kuda idete. Da biste izvukli maksimalno iz energetskog potencijala koji vas obuzima, neophodno je da se marljivo posvetite rešavanju svakog problema ma kako vam nevažno delovao. Koliko god vam neprijatna bila pomisao na finansijske probleme, ne opterećujte se, jer novac stiže na, za vas, krajnje neobičan način.

Ljubav Prijatelji i porodica su uvek tu da vam pomognu. To će vam, ove godine, biti dragoceno. Posao traži potpunu koncentraciju, ali nije neophodno da ga unosite u ljubavnu vezu ili porodicu. Pokušajte da odložite neke od svakodnevnih aktivnosti i zamenite ih kreativnim akcijama koje mogu osvežiti vašu ljubavnu vezu. Ove godine je važno da učvrstite veze s prijateljima i porodicom, jer suštinske promene koje vam predstoje mogu narušiti privatan život. Vi niste osoba koja s lakoćom podnosi promene, čak ni one koje vode u boljitak. Zbog toga, budite naročito pažljivi u svakoj interakciji s okolinom. Čak i mala nesmotrenost može da partnerski status odvede u neželjeni preokret.

Zdravlje S obzirom na to da ćete biti izloženi ozbiljnom i hroničnom stresu, neophodno je regulisati ishranu i sprovesti redovnu fizičku aktivnost.

 

BLIZANCI (22.5 - 21.6)

Posao Ova godina donosi priliku za novi početak, ali, pre toga, tokom prve polovine perioda, morate da dovršite započete cikluse. Verovatno ste primorani na aktivnosti koje su vam neizmerno dosadne, ali to morate da savladate i prihvatite kao iskušenje. Paralelno s profesionalnim trpljenjem, skoncentrišite se na sticanje novih znanja, jer ovo je period tokom koga ćete s lakoćom usvajati nove veštine. Iskustva koja sada budete sticali u perspektivi će biti višestruko isplativa. Iako su izvesne teškoće, možete biti spokojni, jer nebo vam šalje podršku na svim nivoima. Blizanci koji očekuju kredit, nasledstvo, alimentaciju ili neki drugi vid vanrednog novca, mogu da odahnu - već od januara 2020. godine otvara se takva mogućnost.

Ljubav Romantičan život dobija na intenzitetu. Stvari su možda stagnirale prošle godine, ali sada se otvara prilika da kvalitetno otpočnete život s partnerom. Ukoliko ste slobodni, izvestan je početak ljubavne veze s osobom koja jeste korektna, ali joj vi dodatno dodeljujete kvalitete. Kako god, da li će ljubav opstati ili ne, nećete znati ukoliko ne probate, jer gledano iz astrološkog ugla, ukoliko prevaziđete početne prepreke, naizgled mala ljubavna romansa može da preraste u ozbiljno partnerstvo. Budite pažljivi u ophođenju s prijateljima, velike su šanse da ih u narednom periodu ozbiljno zapostavite, a samim tim i trajno izgubite.

Zdravlje Da biste održali svoj metabolizam na prihvatljivom nivou neophodno je regulisati bioritam. Izbegavajte brzu hranu.

RAK (22.6 - 22.7)

Posao Ovo je godina tokom koje ćete mnogo toga naučiti gledajući šta se sve odvija oko vas. Iako željno iščekujete kraj Saturnovog tranzita preko vašeg suprotnog znaka, Jarca, krajnji rezultat svega neće stići brzinom koja bi vama nešto konkretnije značila. Ipak, za razliku od prethodne godine, 2020. pomera i razvedrava tamne oblake koji vas već neko vreme prate. Možda i nije toliko loše pustiti druge ljude ispred sebe, jer tuđa iskustva mogu biti dragocena, naročito u vremenu kada se lome koplja vašeg opšteg statusa. Što se tiče finansija, situacija je stabilna, ali samo u meri koliko je neophodno da pokrijete sve troškove. Ukoliko imate hobi, nije loše da razmislite o tome kako da ga unovčite, jer tu imate priliku čak i da uštedite.

Ljubav Ovo je segment života koji ima tendenciju da se trajno uobliči. Mnogi Rakovi će ove godine ući u brak ili učvrstiti partnersku vezu u kojoj su već izvesno vreme. Ipak, neophodan je oprez, jer za sve one koji u svom natalnom horoskopu imaju neku osetljivu tačku u polju braka i partnerstva, ovaj period može biti neprijatan, a nekima čak i kritično izazovan. U centar pažnje dolaze i porodični problemi i rešavanje međusobnih odnosa ukućana. Osim toga, postoji mogućnost selidbe ili trgovine nekretninom. Kako god, Rakovi su osobe koje nisu ljubitelji bilo kakvih tumbanja i stambenih promena, pa je izvestan stresan period, naročito od aprila do jula 2020. godine.

Zdravlje Najveći neprijatelj za vaše zdravlje je neaktivnost zbog čega se nakuplja tečnost, kako u ekstremitetima tako i u kompletnom organizmu.

 

LAV (23.7 - 22.8)

Posao Lavovima je 2020. godina ozbiljna uvertira za ono što sledi 2021. Od marta do jula meseca mogući su izbiljno jaki izazovi koji će netolerantne Lavove navesti na ozbiljno preispitivanje kuda i kako treba ići dalje. S obzirom na to da je priroda ovog znaka karakteristična po velikom egu i upornosti, mnogi će u ovom vremenskom intervalu potražiti pomoć zvaničnih institucija ili pravosudnih organa. Sukob s autoritetima, šefovima i nadređenim licima može eskalirati, a ishod će biti nepovoljan. Bilo kako bilo, ovo je godina ogromne borbe, dinamike i profesionalnih oscilacija koje mogu čak prouzrokovati brze i neočekivane odluke zbog čega se osobi rođenoj u ovom znaku u potpunosti menja životna putanja.

Ljubav Kao i u poslu, i na ovom polju stiže vreme kada je potrebno podvući crtu i sumirati sve što je u proteklom periodu urađeno. Ukoliko ste u braku, ovaj period može biti ozbiljno kritičan, naročito ako je u vašem horoskopu to već na neki način najavljeno. Ukoliko niste u vezi, aspekti koji će se razvijati ove godine najavljuju brojne ljubavne prilike koje nisu ono što vašoj duši imponuje. Susreti s čudnim osobama, neobične veze, kao i kontakti s osobama koje se nalaze daleko od vas, nisu idealna slika partnerskog i ljubavnog života kakav za sebe očekujete. Kako god, ono što ove godine budete začeli može opstati samo ako ste spremni na značajne kompromise.

Zdravlje Nedostatak fleksibilnosti, velika tenzija, impulsivnost i stres biće ozbiljan okidač za probleme s kičmom i leđima.

DEVICA (23.8 - 22.9)

Posao Vama ova godina ne donosi nikakve promene koje ne očekujete. Ono što ste posejali prošle godine, to će se, svojim možda usporenim tempom, razvijati i ove. Za konkretne realizacije nekakvih planova biće važan period od jula do decembra 2020. godine. Pokušajte da pripremite teren za to, jer će to biti kao neka vrsta popravnog ispita. Dobijate dodatno vreme koje vam nebo šalje kako biste konačno dovršili poslove i aktivnosti koje dugo vučete, a nikako ne završavate. Iako, na prvi pogled, situacija deluje kao da je kašnjenje nekih rezultata isključivo vaša krivica, istina je da je do sada nedostajao jedan element koji nije bio u vašoj nadležnosti. Taj faktor sreće, karika koja je nedostajala, sada stiže i vreme je za slavlje.

Ljubav Na ovom polju formira se astrološka slika prosperiteta i stabilnosti. Ako je vaša ljubavna veza u redu, ne treba ništa menjati. S druge strane, ukoliko postoje problemi, pravo je vreme da se to razreši. Ukoliko ne želite da menjate stvari, dovoljno je da uložite malo kreativnosti i s lakoćom ćete prevazići monotoniju koja je najverovatniji uzrok malog zahlađenja. Mnoge Device će se ove godine ostvariti kao roditelji. Osim toga, naglašena je kreativnost - savršen pokretač za stvaralaštvo koje vas motiviše i isceljuje. Kontakti i flert s osobama iz prošlosti mogu biti potencijalni problem ukoliko sebi dozvolite da se zanesete.

Zdravlje Vi niste osoba koja zapostavlja svoje zdravlje. Ipak, ove godine obratite pažnju na krvni pritisak, krvne sudove i masnoće u krvi.

 

VAGA (23.9 - 22.10)

Posao Konačno se aktiviraju najvažniji životni segmenti. Nakon dve godine teškog rada, odricanja i čekanja, 2020. godina donosi razrešenja na raznim nivoima. Stižu rezultati pređašnjeg rada ali i konačna podrška partnera, bilo da se radi o emotivnom ili poslovnom ortaštvu. Mnoge Vage će ove godine rešavati stambeno pitanje, a oni koji u svom poslu barataju s bilo čim što se odnosi na nekretnine, mogu očekivati značajan pomak bilo da se radi o novom ugovoru ili prilici da se zaradi dodatni novac. Povoljna godina za kredite, nasledstvo, alimentacije i ostale vidove priliva novca koji dolazi iz nesvakidašnjih izvora. Vage koje su izložene u javnom životu, ove godine realizuju projekte kojima stavljaju pečat na krunu dosadašnjeg poslovanja.

Ljubav Ovo je godina tokom koje će se mnogo toga desiti. Ukoliko ste u vezi, pritajeni problemi koji su neko vreme tinjali dobijaju na intenzitetu čime će se svako pređašnje odlaganje onemogućiti. Dešavanja mogu biti izrazito neprijatna, kao da će sve ono što ste godinama gurali pod tepih isplivati na površinu. Dobra vest je da će, paralelno s eskalacijom problema, isplivati i trajno rešenje, pa ćete kraj godine dočekati bez ozbiljnog bremena s kojim ulazite u 2020. godinu. Porodični i prijateljski odnosi, kao i ljubavni, takođe, prolaze kroz praktično čištilište nakon koga će sve biti trajno razrešeno. Prijatelji koji ostaju u vašem životu su osobe koje to i zavređuju.

Zdravlje Ovo je godina tokom koje ćete uspeti da svoju primarnu manu, lenjost, savladate, a na to će vas naterati nestabilan krvni pritisak i anksioznost.

ŠKORPIJA (23.10 - 22.11)

Posao Ovo je godina promene za sve osobe rođene u ovom znaku. S obzirom na to da promene mogu biti dobre ali i loše, neophodno je temeljno sagledati svaku potencijalnu odluku pre nego što je donesete. Ukoliko sve dobro "odigrate", ova godina može biti životno važna za vas. U suprotnom, ukoliko loše procenite, stvari mogu da se uruše kao kula od karata. Zbog toga, pre nego što preduzmete konkretne korake, prvo se oslobodite prošlosti. Dakle, razdužite sve zaostale troškove, dugove i kazne, jer jedna sitnica može u presudnom trenutku da vas košta čitavog projekta. Ukoliko ste poslom vezani za javne nastupe, sud ili sve delite s ortakom, ovo je godina velikog raspleta nakon koga u dalji biznis koračate sami.

Ljubav Pošto je ovo vreme kada su aktivirana sva važna natalna polja, ona koja čine životnu bazu, jedno od tih polja je i porodično, kao i dom. U narednom periodu mnoge Škorpije će rešavati svoj bračni status. Postoji aspekt koji ukazuje na opasnost iznenadnog kraja partnerstva, pa je važno obratiti pažnju na ovo. Slobodne Škorpije imaju potrebu da promene svoj status, teže ka braku i partnerstvu. I ovde se savetuje oprez, jer ono što se ove godine bude na brzinu formiralo, još će se brže i rasturiti. Mnogi će se u narednom periodu odvojiti od primarne porodice, otići negde daleko ili otputovati na destinacije o kojima su ranije maštali.

Zdravlje Završava se period tromosti i melanholije. Energija se vraća, potrebno je uspostaviti pravilnu ishranu i izbegavati masnu hranu.

 

STRELAC (23.11 - 21.12)

Posao Vreme je za ozdravljenje. Protekla godina vas je prilično poremetila, jer je Jupiter nagoveštavao rast i prosperitet, ali je bio zaustavljen iluzijama i raznim lažima i prevarama kojima ste bili izloženi. U najboljem slučaju, ovo je bio aspekt razočaranja i pogrešnih procena. Sada je vreme da iscelite svoje samopouzdanje. Ipak, ako mislite da će godina odmah doneti veći finansijski boljitak, grešite. Na redu su ozbiljni angažmani, ugovori i napredovanje na profesionalnoj lestvici. Krajnji rezultat novih poslovnih pozicija biće finansijsko blagostanje, ali ono dolazi tek tokom druge polovine 2020. godine. Do tada ostanite strpljivi i obuzdajte svoj nerealan optimizam, bez obzira na to koliko vam teško padaju red, rad i disciplina.

Ljubav Ovo polje nije vam ove godine u centru pažnje. Ipak, mnogi slobodni Strelčevi će pokušati da promene ljubavni tempo i svom romantičnom delu bića koje je uspavano priušti ljubavnu buru. Ukoliko se odvaži na ovo, u obzir dolazi osoba koja je potpuno nova, ne neko iz prošlosti ili iz prijateljskog miljea. Strelčevima koji su u braku ili stabilnoj vezi, u izgledu su promene podizanjem na novi, viši način funkcionisanja. U svemu će intenzivnu ulogu igrati prijatelji i porodica koji su u ovoj životnoj fazi neophodni zbog nekih praktičnih razloga. Mnogi će se u ovom periodu seliti, prodavati nekretnine i otpočinjati život na nov način.

Zdravlje Polje zdravlja je opterećeno energijom koja, ukoliko se ne bude fizički trošila, može izazvati zapaljenske procese i povrede.

JARAC (22.12 - 20.1)

Posao Na vašem radnom mestu konačno se jasno definišu ciljevi nakon čega ćete osetiti olakšanje. Prethodni period jeste bio uspešan, ali zadovoljstvo je izostalo usled preteranog truda i beskrajnog čekanja na svaki rezultat. Konačno je pred vama godina realizacije, ali ostanite disciplinovani onako kako samo vi umete. Otvaraju vam se mogućnosti za širenje posla, komunikaciju sa osobama koje dolaze iz daleka, brojna putovanja i naplatu nečega od čega ste već odustali. Neki od vas će, tokom ovog perioda, dobiti nagradu ili vrstu priznanja koje u perspektivi diže cenu vašem radu. Planovi i projekti na kojima ste radili dolaze u fazu realizacije, ali do epiloga ćete morati da sačekate kraj 2020. godine, kada stiže prava naplata za pređašnji trud.

Ljubav Ovo je segment vašeg života koji ima tendenciju da postane centar svih vaših interesovanja. Vreme je da se obavežete na trajnu ljubavnu vezu, bilo da je reč o realizaciji nečeg što već postoji ili, ako ste slobodni, formirate nešto novo. Svejedno, vi ste u periodu kada osećate da je neophodno da uredite ovaj deo svog života. Na tom putu prepreka može biti vaša preopterećenost iščekivanjima vezanim za posao. Bilo bi dobro da se pobrinete da vaš partner shvati šta vi čekate i koji su pravi razlozi za oklevanje i odlaganje veridbe ili venčanja. Izvesna su poznanstva sa sasvim novim ljudima koji vam u život unose nova iskustva od kojih ste, do sada, zazirali.

Zdravlje Bez obzira na to što imate osećaj nedodirljivosti, ne bi bilo loše da redovno radite sistematski pregled, a posetite i stomatologa.

 

VODOLIJA (21.1 - 19.2)

Posao Prva polovina 2020. prolazi u znaku pripreme konačnih odluka koje se tiču ne samo vaše karijere već opšte životne putanje. Osim toga, pravo je vreme za restrikciju na svim nivoima. Ako uspete da umirite svoj nemirni duh, nagrada koja dolazi biće životno važna. Mnogi od vas će tokom ove godine promeniti posao, a neki čak i suštinsko zanimanje. Potreba za inovacijom može vas odvesti u neprijatne situacije ukoliko u to budete ulazili hirovito. Godina je povoljna za saradnju s inostranstvom, bilo da se radi o ličnom angažovanju ili kontaktima s osobama koje dolaze iz daljine. Početak godine obeležen je značajnim finansijskim prihodom, dok kraj donosi mogućnost razvoja neočekivanih problema sa zvaničnim licima, sudom ili državom.

Ljubav Na proleće ove godine situacija na privatnom planu počinje da se komplikuje. O čemu se radi znaćete već do maja meseca, ali rešenje će vam biti daleko. Mnogi od vas će u narednom periodu ući u brak zbog čega će morati suštinski da menjaju životnu postavku. Povoljno je za promenu mesta boravka, trgovinu nekretninama i porodične promene. Ipak, bez obzira na to što je ovo period pripreme za ono što dolazi naredne godine, potreba za promenom može proizvesti odluke koje bi, dugoročno, nanele nesagledivu štetu ne samo vašem ljubavnom životu, već bi posledice trpela cela porodica bez obzira na to da li se radi o primarnoj ili onoj koju ste vi formirali.

Zdravlje Potreba za promenom i nemogućnost da je realizujete, može da izazove ozbiljnu anksioznost i skok krvnog pritiska koji ugrožava krvne sudove glave.

RIBE (20.2 - 20.3)

Posao Od vas se traži više akcije i avanture, konačno ste izašli iz začaranog kruga u kome ste proveli prethodni period. Šta god da započnete završava se u potpunosti, više nema odlaganja. Ukus zadovoljstva biće kompletan kada vam stignu vesti o pozitivnom ishodu posla oko koga ste se mučili tokom protekle godine. Okruženi ste ljudima koji će vam sugerisati šta je najbolje za vas. Držite se sopstvenih procena, jer vi najbolje znate šta treba da radite. Kontakti s inostranstvom i osobama koje dolaze iz daljine donose priliku za rast i napredak. Polovinom godine moguće su trzavice, naročito ukoliko radite s novcem. Neophodan je oprez kako ne biste morali da nadoknadite štetu koja je nastala nepažnjom drugih ljudi.

Ljubav Atmosfera u partnerskim ali i u porodičnim odnosima biće bolja nego što je to bilo u proteklom periodu. Društveni život će procvetati. Ako ste već u ljubavnoj vezi, onda stvari mogu postati ozbiljnije i stabilnije. Dobro raspoloženje i optimizam privlače ljude, pa ćete se naći u društvu novih poznanika i prijatelja, a među njima ima i onih koji bitno utiču na vaš odnos prema romantičnom životu. Ako ste sami, ove godine ćete upoznati osobu koja vam donosi opšti preporod. Okolnosti u porodičnom domu zahtevaju dodatnu pažnju i vašu posvećenost, ali to vam ne smeta, jer dok ste romantično ispunjeni ne postoji ništa što vi niste u stanju da izdržite.

Zdravlje Problemi s varenjem dolaze usled dugotrajne izloženosti profesionalnom nezadovoljstvu i premoru. Više se odmarajte.

(Izvor: Novosti.rs / Astrolog: Suzana Ban)

Scroll to top