BalkansPress

Dobro došli!

Ovo je šest simbola u kojima su različite kulture videle izvor magične moći i povezanost s nevidljivim silama. Kažu da nas svaki privlači kada nam je to najpotrebnije. Ne morate da verujete u ovakve stvari da biste se zabavili - izaberite jedan i saznajte šta vam treba za unutrašnji mir.

 

Koji magični simbol vas najjače privlači?

Oko Horusa

Poznato i kao Wedjat jedan je od najistaknutijih i najčešćih simbola drevnog Egipta. Ako ste odabrali Horusovo oko, vašoj auri treba zaštita odmah. To je simbol Horusove osvete prema Setu koja je destabilizovala vladavinu njegovog oca, Ozirisa. Oko Horusa je personifikacija božanske sveprisutnosti, činjenica da Bog posmatra sve nas i da karma nikada ne spava. Šta učiniti: Pozovite božanske snage Svetlosti da vas zaštite. Možete da izvedete male rituale opuštanja i pročišćenja kako biste očistili negativnost.

Lavirint

Dizajniran je kako bi zaštitio svoje središte i pomaže u pronalaženju naše istinske prirode, našeg duhovnog centra. Lavirinti su stvoreni kako bi varali vilenjake i demone i kako bi ih zauvek zarobili. Ako vas lavirint zove, onda morate pronaći svoj unutrašnji centar. Lavirinti su bili mesta obreda u Minoic Crete gde su plesali inicirani dok ne bi došli do ekstatičnog stanja, povezujući se s Božanskim. Šta učiniti: Ako je Lavirint vaš izbor onda ste se verojatno malo izgubili u poslednje vreme, zbog teškog posla, nedostatka vremena, iscrpljujućeg stila života... Morate da pronađete svoj unutrašnji mir.

 

 

Trozubac

Simbol je snažne božanske figure patrijarha. To je simbol Gospodina Šive u hinduizmu i Boga Posejdona u grčkoj mitologiji. Tri špica mogu simbolizovati tri oka – srednji je treće oko. Iako su trozubac kasnije demonizirali hršćani kao đavolje oružje, on je simbol obilja, blagoslova, božanskog domena i čarobnog alata za proterivanje svih strahova. Ako odaberete trozubac, morate da proterate svoje strahove i utvrdite svoju duhovnu dominaciju. Šta učiniti: Morate da kažete sebi i svetu da se ne bojite! Tako ćete biti slobodni i nikakvo zlo ne može da vas dodirne. Koristite moć trozupca da proterate sve strahove.

Broj tri

uvek je bio smatran magičnim i/ili svetim. Triskelion je simbol za moćne sile promena, prevladavanje poteškoća, fizičkih i duhovnih prepreka. Ako ste odabrali triskelion onda vam treba nešto što će vam pomoći da razbijete prepreke. Triskelion je simbol kreativne snage Sunca. Nadalje, solarne snage nam pomažu da cvetamo. Triskelionova tri kraka sjedinjuju se kako bi stvorile “neprirodnu” silu koja može stvoriti stvarnost koju stvarno želimo. Šta učiniti: Uronite u snagu Sunca da biste stvorili matricu svetle energije. To će vam pomoći da povećate vibracije. Sedite u prirodi i razmišljajte.

 

 

Urobor

Prikazuje zmiju koja jede svoj rep, je antički simbol večnosti, podsetnik na karmu i beskrajni kontinuum vremena. Ako ste odabral urobor, mora ćete iskreno da razmotrite svoju karmu i razbijete začarani krug. Morate da napravite neke promene budući da ste zarobljeni u beskrajnoj petlji gde se ništa nikad ne menja. Zašto se ne menja? Zato što ne želite da išta promenite. Šta učiniti: Razmotrite šta to iznova i iznova činite pogrešno i promenite to – možete razrešiti karmu pomoću čarolije čišćenja. Možete takođe saznati nešto više o prošlim životima i videti gde ste grešili.

Skarabej

Jedan je od najpoznatijih simbola drevnog Egipta. Drevni Egipćani verovali su da skarabeji dolaze iz podzemlja, gde obitavaju preminuli. Zato, ako odaberete taj simbol, morate da kanališete mudrost vaših prošlih predaka. Skarabejii se smatraju “živim” simbolima, stalno možete tražiti vitalnost, ponovno rođenje i bolje zdravlje za sve koje volite pa čak i za sebe same. Ako odaberete skarabeja, vi žudite za vitalnošću. Šta učiniti: ako je to vaš izbor onda morate da pronađete način da obnovite svoju energiju. Verojatno bi trebalo da počnete da jedete zdravije i poboljšate ritam spavanja. Skarabej je poziv da pazimo na sebe, ali takođe i da ne zanemarimo mudrost naše prošlosti.

Scroll to top