BalkansPress

Dobro došli!

Pogledajte ove tri školjke na gornjoj slici. Koja školjka vas je privukla? Koja od njih vam je najprivlačnija?

Izbegnite izbor prema najdražoj boji i odaberite onu koja vam je najinteresantnija u ovom trenutku.

U nastavku je objašnjenje vašeg izbora.

 

Školjka 1

Poleđina ove školjke je vrlo različita od onoga kakva je iznutra. Spolja je gruba sa šiljcima koji izbijaju iz nje kako bi zaštitili stvorenje koje je nekad bilo nastanjeno u ovoj školjci.

Nekada je bila bela spolja ali sada je uglavnom smeđe – siva zbog naslaga stvorenih životom u moru. Teško je razaznati sa slike, ali unutrašnjost ove školjke je glatka, svetlo smeđa s prekrasnom unutrašnjosti boje marelice.

Izbor ove školjke ukazuje da ste preživeli oluje u životu i da ste sada mnogo jači i mudriji zbog tih iskustava. Ipak, nosite ožiljke ali to je nešto što ne mora biti stalno. Kao i naslage na školjci, oni se mogu isprati. Osetljiva ste i nežna osoba i zaštita vam je bila važna nekad baš kao i sada.

Teško je biti okružen negativnim ljudima i morate ograničiti vreme provedeno s njima kako bi zaštitili svoju delikatnu prirodu. Naravno, reći ćete da je ponekad nemoguće potpuno se izolovati od onih koji su negativni – to može biti član vaše porodice, neko na poslu ili čak klijent.

U tom slučaju važno je koristiti neku vrstu zaštitnog rituala kao što je zamišljanje samog sebe u čauri bele svetlosti kako molite Boga da vas zaštiti. Takođe možete zamisliti ogledala oko sebe koje reflektiraju negativnost natrag ali je pretvaraju u ljubav.

Morate zadržati svoju vlastitu energiju – ne da se osećate iscrpljeni zbog onih koji se hrane vašom lepom energijom. Osigurajte dovoljno vremena da budete sami sa sobom za ponovnu izgradnju svoje energije. Takođe, imali biste koristi od nekakvog energetskog isceljenja.

 

Školjka 2

Ova školjka je glađa spolja nego iznutra. Slika prikazuje brazde koje se šire od dna prema vrhu… skoro kao zrake sunca koje se presijavaju. Baš kao i ova školjka, vaše zrake uveliko obasjavaju one koji dođu u kontakt s vama.

Trebate biti oprezni da se ne istrošite i postanete ogorčeni i grubi zbog toga što previše dajete ljudima. Naučite povremeno kazati „NE“. To ne znači da da ćete prestati odašiljati prekrasne zrake svetlosti ljudima, samo budite svesni vaših vlastitih potreba i postavite granice.

Vi ste takođe bitni i morate biti svesni da je primanje jednako važno kao i davanje – ravnoteža je ključna. Ova školjka je savršeno simetrična i baš kao i školjka, vi volite da je sve u savršenom redu u vašem svetu, jednostavno i uravnoteženo jer u protivnom imate tendenciju da patite od stresa ili brige.

Imali bi koristi od strukture, rutine, organizacije i izrade liste zadataka. Međutim, znajte da stvari ne moraju biti čitavo vreme savršene. Naučite se prepustiti stvarima u životu.

Težite perfekciji što dovodi do razočaranja kad osećate da niste tome dorasli. Znajte da ste dovoljno dobri, bez obzira verujete li u to ili ne.

Možda bi trebali težiti izvrsnosti umesto perfekcionizmu, budući da je izvrsnost lakše postići i neće vas dovesti do osećaja da niste dovoljno dobri.

 

Školjka 3

Ova školjka je glatka na celoj svojoj površini sa prekrasnim tačkastim uzorkom spolja. Školjka ima malu pukotinu koja se ne primeti na prvu. Iznutra ima strukturu nalik na zube koja kao da upozorava – „dalje od mog doma“.

Ukoliko ste izabrali ovu školjku, to ukazuje da je vreme da napustite nešto što vam više ne koristi. Smatrate da vuk dlaku menja ali ćud ne, ali možda i nije tako. Možete se promeniti ako se tome stvarno posvetite.

To je izbor koji samo vi možete napraviti – niko ne može odabrati za vas. Čak i ako imate osećaj da vam je život bacio felširanu loptu i da ste izvukli takve karte u životu, nemojte davati svoju moć nekome drugome. Kada dopustite drugima da zagospodare vašim životom, dajete im moć da kreiraju vaš život.

Umesto toga preuzmite vlast i kreirajte život kakav želite. Možda se morate osloboditi nekih ograničenih verovanja temeljenih na iskustvima iz detinjstva. Možda se morate osloboditi povređenosti iz prošlosti i oprostiti kako bi mogli nastaviti dalje i zaista kreirati život kakav zaslužujete.

Možda trebate otvoreno kazati nešto ili ste otvoreno govorili ali umesto da dolaze iz ljubavi, reči su dolazile iz povređenosti, ljutnje, tuge i frustracije. Dopustite svom srcu da vodi vaše reči tako da one mogu dolaziti iz ljubavi.

Čak i s pukotinom, ova školjka je prekrasna. Pukotina ne prolazi kroz nju celu – samo se nalazi na površini. Stoga, vratite se suštini svoje duše i odbacite šta vam više ne služi na površinu.

(Izvor: Atma.hr)

Scroll to top