BalkansPress

Dobro došli!

Porodica iz San Franciska šokirala se kada je čula šta su pronašli radnici koji su im renovirali kuću.

Majstori su ispod poda pronašli dečiji mrtvački sanduk sa staklenim poklopcem. Kroz njega se jasno videlo telo dvogodišnje devojčice. Šokirani, pripala im je muka, neki su i povraćali. Pitali su se ko je to dete. Posle godinu dana otkrili su istinu.

Sanduk koji su pronašli potiče iz 19. veka. Bio je hermetički zatvoren, i telo u njemu ostalo je potpuno sačuvano. Kroz staklo je moglo da se vidi lice devojčice koja drži buket cveća u rukama.

 

Erika Karner vlasnica kuće u kojoj je sanduk pronađen pozvala je policiju i organizaciju koja sahranjuje neidentifikovanu i napuštenu decu. Ispostavilo se da je zemljište na kom je sagrađena njena kuća groblje sve do 1930. godine.

Posle toga prostor je preuređen za stanovanje, a grobovi su prenešeni na drugo mesto. Očigledno je ovaj mali kovčeg ostao zaboravljen…

Uz pomoć dokumentacije lokalnog groblja devojčica je identifikovana. Njeno ime je Edit Hauard Kuk i umrla je 13.10.1876 godine u svojoj drugoj godini. Otkriveno je da Edit čak ima i rođaka koji je još živ, a to je unuk njenog brata Piter Cuk.

- Pronašao sam rođaku za koju nisam znao ni da je postojala. Ovo je mnogo tužno, ta mala devojčica nije imala ni 3 godine - rekao je Piter.

Razlog smrti devojčice nije tačno otkriven, ali se pretpostavlja da je umrla od infektivne bolesti. Sada kada je identifikovana, odlučeno je da je sahrane i naprave spomenik sa njenim imenom i slikom.

(Izvor: Alo.rs / Telegraf.rs)

Scroll to top