BalkansPress

Dobro došli!

Putnici kruzera koji plovi za Havaje doživeli veoma neprijatno iznenađenje, komadi smrznutog organskog otpada iz toaleta su im padali po glavama.

Boing 777 koji pripada tajvanskoj aviokompaniji ‚‚EVA Air“ je ispraznio toalet na putu iz Japana na Havaje.

Nažalost, sadržaj WC rezervoara je odvezen na nebo dok je avion leteo iznad kruzera ‚‚Lady of the Pacific“ koji je pogođen velikim komadima plavog leda.

Stotine putnika se se baš u to vreme nalazili na palubi, a neke su pogodili i projektili težine 4,5 kg.

 

Jedan od putnika kaže Dženis Garison kaže da se led pojavio odjednom i da je iznenadio sve na palubi. Veliki komadi leda su se pojavili niotkuda, mnogo ljudi je odmah bilo povređeno, a putnici nisu znali šta im se u tom momentu dešava i šta ih to napada.

Osim leda, ka putnicima je poleteo i izmet.

Nezgoda

*Foto: pixabay.com

Pet putnika je u kritičnom stanju, a još 18 je teško povređeno, medicinsko osoblje je reagovalo brzo i uspelo da stabilizuje sve povređene. Brod je brzo preusmeren na Havaje, da bi se popravio i da bi putnicima bila pružena bolja medicinska nega. Nekima od putnika će trebati nedelje da se oporave.

‚‚North Pacific Cruise Lines“ koji poseduje kruzer ‚‚Lady of the Pacific“ je potvrdio da neće podneti tužbu protiv tajvanske avio kompanije. Prema međunarodnom zakonu, odlaganje toaletnog otpada sa neba je nezakonito.

 

Uprkos propisima, mnoge azijske avio-kompanije nastavljaju da prosipaju avio-otpad tokom leta iznad Tihog okeana, a ponekad čak i tokom letova iznad kopna.

U decembru 2016. godine Nacionalni zeleni sud (NGT) Indije je odredio novčanu kaznu od 50.000 dolara avio kopanijama koje prazne toalete u vazduhu, nakon što je Delhi više puta bio pogođen ‚‚plavim ledom“.

(BalkansPress / worldnewsdailyreport.com)

Scroll to top