BalkansPress

Dobro došli!

Kavita Kumari (15) gutala je dlake proteklih godinu dana.

Njena zavisnost u početku nije bila toliko dramatična dok je jela sopstvenu kosu, ali je počela da traži dlake svuda i da ih jede. Čak je i drugaricama u školi čupala kosu s glave i jela je.

U međuvremenu je izgubila interes za hranu tako da su je hranili na silu, a žalila se na bolove u stomaku i malaksalost.

Kada je dospela u bolnicu u Utar Pradešu, lekari su u njenom želucu otkrili čvrstu masu dugu 1,5 metar. Osim toga, imala je lezije u želucu i tankom crevu.

 Dr Bahadur Sidart je rekao da nije očekivao da će snop dlaka biti toliko dug i da se prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri susreo s nečim takvim. Otkriveno je i da Kavita ima Zlatokosa sindrom, koji je psihološke prirode i zbog kojeg je imala potrebu da jede dlake.

Nakon što su joj izvadili dlake iz želuca, Kavita se oporavlja u bolnici i uskoro će moći ponovo da jede.

"Bila je toliko slaba da smo mislili da neće preživeti još jedan dan. Nismo znali da jede kosu, iako je u nekoliko navrata i meni znala da iščupa nekoliko dlaka, ali sam mislila da to radi iz šale. Kad je prestala pravilno da jede i počela da se žali na bolove u stomaku tada smo se ozbiljno zabrinuli. Zahvalna sam lekarima što su joj spasili život," rekla je njena majka.

 

 

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top