BalkansPress

Dobro došli!

Roditelji 30-godišnjeg muškarca tužili su svog sina koji nije hteo da se iseli iz njihove kuće u Njujorku. Sud je doneo odluku da će on biti izbačen iz roditeljskog doma.

Na suđenju je rečeno da tuženi Majkl Rotondo „ne plaća stanarinu niti pomaže oko kućnih poslova“, a odbio je i ponudu roditelja da mu finansijski pomognu oko osamostaljenja, piše Bi-Bi-Si.

Kristina i Mark Rotondo, njegovi roditelji, rekli su kako su sinu uručili pet obaveštenja o preseljenju, ali da on i dalje ne želi da ode iz roditeljskog doma.

S druge strane, Majkl tvrdi da, pravno gledajući, nije primio dovoljno obaveštenja o iseljenju koje bi ga zaista primorale da nađe drugi dom.

 

Sudija Vrhovnog suda okruga Onondaga u američkoj saveznoj državi Njujork je 30 minuta pokušavao da uveri Majkla da treba da se preseli sam, a pošto u tome nije uspeo, naredio je da bude izbačen.

Majklovi roditelji nisu znali kako drugačije da nateraju svog odraslog sina da se iseli iz njihove kuće.

– Odlučili smo da moraš odmah da napustiš kuću – pisalo je u prvom pismu koje su roditelji napisali 2. februara.

Pošto je Majkl ignorisao to pismo, njegovi roditelji, uz pomoć svog advokata, napravili su odgovarajuće obaveštenje o iseljenju.

– Izbačeni ste. Pravni postupak biće pokrenut ako ne odete do 15. marta 2018 – pisalo je na obaveštenju.

Roditelji su mu čak ponudili i 1.100 dolara da se iseli, uz oštar komentar.

– Ima puno poslova čak i za ljude s jadnom radnom istorijom poput tebe. Zaposli se, moraš da radiš – poručili su mu.

 

Međutim, 30. marta bilo je jasno kako sin nema nameru da napusti njihov dom.

U aprilu su njegovi roditelji otišli na gradski sud kako bi videli da li mogu da izbace sina iz kuće. Tamo su im rekli da moraju na Vrhovni sud, s obzirom na to da im je Majkl sin.

Na Vrhovnom sudu su napokon uspeli da izbace sina iz kuće.

Scroll to top