BalkansPress

Dobro došli!

Kupci ove rakije su tamošnje organik prodavnice koje prodaju proizvode prirodnog porekla, u koje spada i Guldova srpska rakija.

Bas gitarista i lider američkog benda Fejt no mor (Faith No More), Bili Guld, inače poznat kao veliki ljubitelj Srbije u kojoj je mnogo puta svirao sa svojim drugarima, ali i dolazio u privatne posete, izvozi srpsku rakiju u Ameriku pod svojim, vrlo upečatljivim brednom, Jebi ga.

PROČITAJTE: „Ja sam Ajzak i parohijan sam Srpske pravoslavne crkve“: Amerikanac, Japanac i Meksikanac spremaju se za krštenje u Arizoni (VIDEO)

 

Kako smo saznali, Guld je napravio dogovor s jednom ovdašnjom destilerijom da za njega proizvodi srpsku rakiju po američkim standardima, koju pod etiketom Jebi ga već izvozi u SAD, ali u manjim količinama. 

Obožava srpsku rakiju

*Obožava srpsku rakiju / FOTO: Facebook / Tviter

PROČITAJTE: Albanka se krstila i udala u srpskoj svetinji - Svekrva presrećna, rodila joj 4 unuka (VIDEO)

Kupci ove rakije, kako saznajemo, su tamošnje organik prodavnice koje prodaju proizvode organskog, tj. prirodnog porekla, u koje spada i Guldova srpska rakija.

Inače, Guld često boravi u Beogradu, i to inkognito, a za boravak odabere neki iznajmljeni stan, obično, na Dorćolu, koji mu postane baza u narednih nekoliko dana.

 

On planira da rakiju na proleće predstavi i srpskom tržištu, a da nakon toga sa Jebi ga krene u osvajanje svetskog tržišta, jer smatra da ima odličan proizvod koji bi mogao da postane popularan širom planete. Pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je on lider jednog najpoznatijih svteskih bendova, što samo može da doprinese publicitetu proizvoda.

Guld je ovdašnjoj publici poznat i kao autor pesme "Priština", koja se nalazi na jednom od najuspešnijih albuma grupe fejt no mor "Album of the year" iz 1997. godine. Reč je o numeri koja traje gotovo četiri minuta, a inspirisana je njegovim putovanjem od Nemačke do Albanije u "trabantu".

Iz vremena kada je putovao po Balkanu

*Iz vremena kada je putovao po Balkanu/ FOTO: Facebook / Tviter

Guld je godinu 1996. godine rešio da sam putuje najpre od Berlina do Beograda, a zatim iz Srbije (koja je tada bila pod sankcijama) do Tirane. Stigavši na granicu Mađarske i naše zemlje, morao je da plati vizu za ulazak, a kako je cifra premašivala ukupne troškove puta, pozvao je telefonom prijatelje iz Beograda da mu pomognu.

 

Umesto u hotelu, odseo je kod prijatelja, a inkognito je odlazio na zelene i buvlje pijace. Hteo je sve da proba, a najviše je uživao u bureku, ćevapima, proji i kajmaku sa pijace Kalenić. Pio je "pećko" pivo, i govorio da je najbolje koje je ikad probao. Rado je odlazio i na koncerte ovdašnjih bendova, trudeći se da ostane neupadljiv i uklopi se u publiku.

Obožava da nastupa u Srbiji sa svojim bendom

*Obožava da nastupa u Srbiji sa svojim bendom / FOTO: Facebook / Tviter

Mada su ga prijatelji odgovarali od toga da ne ide preko Kosova, Guld je nastavio "trabantom" ka Albaniji, prošavši kroz Prištinu. Tom prilikom je dobio inspiraciju za stihove "ovi zidovi su tu da vas zadrže unutra, ali ko će vas zaštititi". Tako je nastala numera "Priština". Inače, Guld je kasnije još nekoliko puta dolazio u Srbiju i bio jedan od retkih američkih muzičara koji su javno digli glas protiv NATO bombardovanja Srbije. 

- Beograd je jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu - izjavio je Guld pre sedama godina kada je sa svojim bendom svirao na Ušću.

Tada je fanovima poručio da Beogradu "donosi buku", a da oni slobodno sa sobom mogu poneti rakiju.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top