BalkansPress

Dobro došli!

U moru snimaka koji se deli na mrežama ovih dana se izdvojio jedan prilično neobičan. Pod nazivom "plačite sa Vojom" ljudi dele video nastao još 1983. godine u emisiji Milovana Ilića Minimaksa.

Glavna zvezda snimka nije legendarni voditelj, već mali dečak iz Kuršumlije koji recituje stihove pesme "Ujedinjena deca sveta". I on je uspeo da Tviter usija komentarima, a neki su čak odlučili i da ga potraže i vide gde je danas.

 

Voditelj i novinar Milovan Ilić, poznatiji kao Minimaks radio je mnoge formate televizijskih emisija, od razgovora sa poznatima pa sve do šou programa za decu. Tako je i u emisiji "Tebi kažem" propitivao decu šta su pripremila od recitacija, a Voja je imao iskreno srce i veoma poučnu pesmu.

Kako je recitovanje dalje teklo, a stihovi bili sve teži za jedno maleno srce, Voja je počeo da plače pogođen rečima pesme. Suza puna emocija, nije ga omela u daljem recitovanju, pa je i sama njegova pojava dobila na "težini".

Video malog Voje koji recituje pesmicu deli se po mrežama

"Zaplakao je tek kod "druga deca nemaju ni čiste vode". Vrlo dobro je razumeo stihove pesmice", pisalo je u jednom od komentara ispod ovog viralnog videa.

"Sunce. Ovo su suze koje rasturaju", nastavljali su ljudi.

Reči ove pesme idu ovako:

"Sva su deca na svetu ista

Vesela, a u duši čista.

Nisu svi jednako siti,

Iako bi tako trebalo biti.

Dok neka deca plešu i hode

Druga nemaju ni čiste vode.

Dok jedno nosi haljine nove,

drugo golo u pomoć u pomoć zove.

Eh, što ne postoji neka planeta,

gde bi živela sva deca sveta?

Tu bi svak bio dobro obučen i uhranjen,

a na daleko bi se video natpis:

Odraslima je ulaz zabranjen!"

Scroll to top