BalkansPress

Dobro došli!

Medicinska sestra detaljno opisuje prve simptome koje je imala. U njenom slučaju to je izgledalo ovako...

Lisa je medicinska sestra iz Velike Britanije koja se uspešno izborila sa korona virusom. Ona je prošla sa blažim oblikom ovog virusa i kaže da je imala temperaturi i suvi kašalj koji je trajao gotovo dve nedelje. Ni simptomi kao što je mučnina i malaksalost je nisu zaibišli, piše list Express.

PROČITAJTE: "OD JUNA ĆEMO NORMALNO ŽIVETI" Dr Tiodorović o značaju mera i zašto su april i maj VAŽNI I RIZIČNI

Međutim nekoliko dana pre ovih, svima dobro poznatih simptoma, javio se bol u zglobovima i mišićima. "U prvi mah sam pomislila da se radi o umoru i da je taj bol posledica previše rada i dugog stajanja". 

Lekri i mnoga istraživanja su pokazla da se upravo bol u ovom delu tela javlja pre nego što virus napadne svom snagom organizam.

 

"Bili smo na jednom predavanju i po povratku kući sam osetila manje bolove u zglobovima. To je bilo u petak. Sledećeg dana bolovi su postali jači, imala sam osećaj kao da me neko ubada iglom u mišiće i tada sam posumnjala na običan grip. U nedelju kada je stanje postalo lošije i kada sam počela da osećam i vrtoglavicu, otišla sam na pregled i rezultat na korona virus je bio pozitivan". 

"Ukoliko osetite bolove u zglobovima i mišićima, a da za njih ne postoji opravdani razlog, najbolje bi bilo da se izolujete od ostalih ukućana kako ih ne biste ugrozili", kaže ona.

PROČITAJTE: Šta ako dodirnemo ili pojedemo nešto zaraženo virusom? Kisić Tepavčević odgovorila na pitanja koja interesuju sve građane

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvoren je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 - 19819

(BalkansPress / Stil.Kurir)

Scroll to top