BalkansPress

Dobro došli!

Ova 2020. godina nekako nas je navikla da se pacijenti i njihovi najbliži zahvaljuju lekarima na svemu što su činili da im pomognu onda kada su njihovo zdravlje i sam život zavisili isključivo od medicinske pomoći. Ipak, objava Gorana Sladića u kojoj se javno zahvaljuje dr Mlađanu Protiću nešto je što je dotaklo sve one koji razmišljaju i na svet gledaju srcem.

Goran Sladić, muškarac iz Riđice, mesta kraj Sombora, na plemenit i veoma topao način zahvalio se dr Protiću, koji je, kada je video u kakvom se stanju nalazi Goranova majka MIlena, odlučio da je hitno operiše ne čekajući zakazan termin. Operativnim zahvatom Mileni je produžen život još godinu dana, da bi ona, nažalost, pre nekoliko nedelja preminula.

 

Nakon toga Goran je želeo da se zahvali doktoru Protiću makar kroz dirljvu objavu o njegovom gestu, pa je napisao objavu na svom Fejsbuk profilu koja je dospela do nekoliko hiljada ljudi. Uz njegovu dozvolu mi vam je prenosimo u celosti.

Utorak 10. decembar 2019. godine. Konzilijum lekara u Kamenici odlučio je da moju majku Milenu Sladić operiše sledeće nedelje, ali pre toga da ide sledeće srede prvo kod anesteziologa da je pripremi za operaciju. Pošto sam video da je požutela u licu (jedan od znakova da se tumor pankreasa pokrenuo), pomislio sam u sebi: "Gotovo je".

Uzeli su moj broj mobilnog telefona i majka je sutradan otišla sama peške do naše doktorke da uzme uput za anesteziologa. Htela je da se prošeta, a nije osećala ama baš nikakvu slabost. Tog jutra 11. decembra (samo dan posle konzilijuma) tačno u 8 časova zvoni moj telefon, broj nepoznat. Javim se, kad sa druge strane: "Dobar dan, ovde profesor dr Mlađan Protić, pogledao sam sve analize i želeo bih u petak da operišem vašu majku. Mislim da imamo šanse. Da li je možete dovesti u Kamenicu u roku dva sata?". 

 

Onako uznemiren samo rekao mogu. Mama je u tom trenutku došla od doktorke, a ja sam joj na brzinu spakovao osnovne stvari. Bila je potpuno zbunjena i plakala je, a u mene je ušla neka ludačka snaga i želja da živi. Kola su u međuvremenu stigla, a ja sam rekao: "Sad misli samo na sebe, ovde će sve biti u redu. Pobedićeš ti". Poljubio sam je u obraz, da zna da ću sve vreme biti uz nju.

U petak 13. decembra na Svetog Andreja ju je ovaj izuzetan stručnjak i čovek operisao. Operacija je trajala šest sati, a ona se probudila posle devet sati. Bila je to velika pobeda volje za životom. Znao sam da se mnogi i ne probude posle ovakvih operacija. Da ne bih dužio, upamtite ime ovog čoveka. On je produžio mojoj majci život za još godinu dana. Profesor dr. Mlađan Protić. Doktore, sumnjam da će te ikada videti ovu moju priču, ali, HVALA VAM DO NEBA! Godinu dana u životu najdraže osobe znači ceo svet. Želim Vam svu sreću ovog sveta i još mnogo uspešnih operacija. Svako dobro!

Utorak 10. Decembar 2019.. Konzilijum lekara u Kamenici odlučio je da moju majku Milenu Sladić operiše sledeće nedelje,...

Posted by Goran Sladić on Субота, 12. децембар 2020.

 

Scroll to top