BalkansPress

Dobro došli!

Talas napada u Hrvatskoj koji je motivisan mržnjom prema Srbima poprimio je zadnjih godina razmere epidemije.

Od Brača, Viškova, Splita, pa do Dubrovnika, oni za koje se posumnja da su srpskog porekla, kao i svi oni koji bi da im pomognu da se odbrane od napadača, bivaju brutalno prebijani.

Nažalost, osim usamljenih pojedinaca, kao što je Ivana Marković, gradonačelnica Supetra, reakcije hrvatskih zvaničnika su više nego blage, a počinioci se izvlače sa uslovnim kaznama.

 

Kako navodi poznata književnica Vedrana Rudan, situacija u zemlji je takva da su u „Hrvatskoj sada ostali samo kriminalci i starci“.

- Situacija je užasna, stanje je namerno takvo, hrvatski političari huškaju na Srbe i šire mržnju jer nemaju ništa da ponude onima koji su ostali - navodi Rudanova.

PROČITAJTE: Srbin posle 25 godina letovao u Crnoj Gori: „Bilo je kao kod kuće, ali ovo kad sam čuo samo što se nisam frapirao“

A o tome šta misli o „Srbima koji dolaze u Hrvatsku ili na letovanje ili u potrazi za sezonskim poslom“ kaže:

- Tvrdim da je odlazak Srba u Hrvatsku na letovanje ili na posao isto kao kada bi američki turisti krenuli 1943. na turističko razgledanje nacističke Nemačke. Ne razumem ni što bi išli na more u Hrvatsku, kada imaju Grčku i još mnogo prelepih zemalja - završava u svom stilu Vedrana Rudan.

Scroll to top