BalkansPress

Dobro došli!

Jedan od osnivača rok grupe Pink Floyd, Rodžer Voters nazvao je Sjedinjene Države najvećim zlom na svetu.

„Mi (SAD) smo bar deset puta više zli od svih ostalih. Ubijamo više ljudi od svih. Češće se mešamo u tuđe izbore. Mi, Američka imperija, radimo sva ta sranja“, rekao je on u intervjuu magazinu Rolling Stone.

Voters je takođe ukazao da zapadni mediji, koje kontrolišu vlasti, nameću ljudima ideju da su Rusija i Kina „loše“, a da su Sjedinjene Države „dobre“.

PROČITAJTE: ZASTRAŠUJUĆE REČI MARIN LE PEN: Zbog sankcija Rusiji, ova zima će biti teška, a sledeća još teža!

 

On je lažima i propagandom nazvao informacije u zapadnim medijima o navodnim zločinima ruskog vojnog osoblja u Ukrajini.

„Mogu da živim sam sa sobom i da idem u krevet uveče znajući da je priča koju zapadni mediji prodaju propaganda i da nije istina. Znam istinu“, rekao je.

Takođe je okrivio NATO za sukob u Ukrajini. Prema njegovom mišljenju, ruska specijalna operacija zaštite Donbasa počela je kao rezultat politike Severnoatlantske alijanse.

Dodao je da je Rusija „godinama pokušavala da izbegne sukob, nudeći diplomatska rešenja“:

„Drugim rečima, za ovo je kriv NATO!“

Voters je 6. septembra kritikovao politiku ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, rekavši da nije održao svoja predizborna obećanja.

On je supruzi Zelenskog, Eleni, poslao pismo u kojem je naveo da je njen muž pobedio na predsedničkim izborima u Ukrajini 2019. obećavši da će okončati sukob u Donbasu, dati delimičnu autonomiju Donjecku i Lugansku i primeniti sporazume iz Minska.

Voters je dodao da Ukrajinom trenutno vladaju radikalni nacionalisti.

Scroll to top