BalkansPress

Dobro došli!

Hrvatska spisateljica Vedrana Rudan prokomentarisala je prekid programa Nove i N1 istakavši da se ti mediji samoproglašavaju za slobodne iako suštinski to nisu.

"Zašto bi iko normalan mogao pomisliti da su N1 i Nova TV slobodni mediji?", smatra Vedrana Rudan.

"Ovaj tekst o ‘mraku u Srbiji’ bez ovih televizija nije čak ni ‘pametna glupost’, to je čista glupost”, istakla je ona.

 

Takođe je povezala problematiku srpskih medija i sa Amerikom, čiji lideri vekovima zagovaraju liberalnu demokratiju, zbog čega su se, smatra Rudan, neopravdano mešali u poslove drugih zemalja kako bi i tamo uspostavili demokratiju.

"Ako nisam za Vučića, ako nisam za demokratiju, ako nisam za fašizam, za šta sam? Pravo je pitanje, protiv čega sam? Protiv sam svih onih koji me žele uveriti da postoji demokratija, da postoje slobodni mediji, da je Amerika svetski Crveni krst. Kad svet, ako ikad, shvati da demokratija ne cveta tamo gde 'lova' caruje, možda na crnim ekranima nećemo čitati kretenske slogane jer neće postojati ni mediji koji su danas uvek i svugde samo glas svoga gospodara", napisala je Rudan, a prenose hrvatski mediji.

Na kraju je ironično zaključila: "Za uznemirene demokrate iz Srbije i okoline. Ne sekirajte se. Uskoro će bljesnuti danas mračni ekrani, televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju, valjda vam je jasno da pravda uvek pobjeđuje na kraju. Posebno američka."

Scroll to top