BalkansPress

Dobro došli!

Nakon što su u Kini pre nekoliko meseci pustili u prodaju Nokiju 6, na današnjem događaju Nokia i HMD Global predstavili su još dva smartfona – Nokia 5 i Nokia 3.

U priči o pametnim telefonima, a koju su svi očekivali, najavili su da žele da budu u samom vrhu u prodaji  uređaja, pametnih telefona i tableta u svetu, a boriće se poznatom kvalitetom.

 

Kažu kako su ih korisnici dugo “gnjavili” kada će proizvesti prvi Nokia smartfon na  OS-u – Pure, Secure & Update.

Prvi je Nokia 5 koja je vrlo čvrsta, a i  je vrlo moćna. Delovi za antene nalaze se u vru i u dnu. Ekran je 5,2 inčni i HD rezolucije od 1280 x 720 tačaka. Radiće na Snapdragonu 430 uz Adreno 505 grafiku, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Kažu kako će se Nokia 5 prodavati po 189€.

Ako hoćete još jeftinije i povoljnje, tu je Nokia 3. Spomenuli su kako ima premium dizajn, 5 inčni HD ekran od 1280 x 720 točaka, kamere od 8 MP (širokougaona) i 13 MP, a radi na Smapdragon 425 procesoru uz Adreno 308 grafiku, 2 GB RAM-a i 16 Gb interne memorije. Uz Android 7.0 Nougat i  je vrlo zanimljiva, primamljivih 139€.

Sva tri smartfona će se u narednom periodu prodavati globalno – svi će imatu svi premium dizajn i Android 7.0 Nougat koji je “Pure, Secure & Update” OS.

Na kraju su predstavili i nešto što su mnogi najavljivali, a to je Nokia 3310.

Ranije je objavljeno da bi cena mogla biti oko 49 evra. Imaće dugotrajniju bateriju i aplikacije koje su u skladu s modernim vremenom. Displej će biti u boji, a imaće i stari zvuk.

I da... Vratila se i igra Snake.

(B92.rs)

Scroll to top