BalkansPress

Dobro došli!

Postoje vanvremenske frizure koje će uvek biti aktuelne. Kako ne postoje dve potpuno identične žene, tako ne postoje ni dve iste bob frizure.

Njena univerzalnost se vrlo lako može objasniti – ova frizura ima mnogo varijanti, pa zato može da odgovara različitim tipovima lica i kose.

PROČITAJTE: POGLEDAJTE VIDEO 15 načina na koje možete nositi šal

 

Prednost ove frizure je što može da koriguje neke crte lica. Bob-paž omogućava da se stavi akcenat na oči ili da se vizualno izduži lice. Mnogi i danas misle da će se ovom frizurom kosa dosta skratiti. Ali to nije tako.

U 2018. će biti popularna upravo duža njena varijanta. Zato vam savetujemo da obratite pažnju na takav bob-paž. Možda ćete i vi poželeti da malo eksperimentišete.

Jedinstvenost ovog načina šišanja je to što odgovara svakom tipu kose. Gustu kosu će učiniti lakšom i daće joj teksturu. Tankoj kosi će, baš suprotno, dati više volumena.

Posebno treba naglasiti, da će se sada nositi paž sa šiškama. Predlažemo da birate asimetričnu, dužu ili raščupanu varijantu.

PROČITAJTE: Ovo je 21 savet poznatih dizajnera kako treba da izgleda prava žena!

 

Duži paž

Klasične frizure su uvek lepe, ali devojke neretko žele da im dodaju određenu dozu drskosti. U tom slučaju je duži paž odličan izbor. Ova frizura je i dalje ženstvena, ali sa malo više smelosti.

Računajte na to i da dužina može biti različita. Neko više voli ravno sečenje. Drugi više vole smelije varijante. Smatra se da je idealni ugao onaj  koji prati liniju jagodica. U svakom slučaju, pre nego što se odlučite na promenu, konsultujte se sa stilistom.

Moderna stepenasta

Svaka devojka ponekad poželi promenu. Ali ne treba odmah preduzimati kardinalna rešenja. Stepenasto šišanje će malo osvežiti izgled i dati kosi dodatni volumen. Dužina se neće mnogo promeniti, a vi ćete se rešiti ispucalih krajeva.

Stepenasto se obično seče gornji sloj kose, i to joj  daje volumen. Ipak, prednje pramenove možete po želji ostaviti duže. Često te prednje pramenove i posvetle za nekoliko tonova, kako bi frizura bila izražajnija.

 

PROČITAJTE: OBRNUTI BALAJAŽ: Novi trend omiljen među damama (FOTO) 

Paž sa šiškama

Paž sa šiškama će posebno biti popularan u 2018. Zato bi već trebalo da počnete da eksperimentišete. Stilisti preporučuju da izbegavamo guste ravne šiške. One nisu toliko pravlačne kao druge varijante. Moderne će u 2018. biti raščupane, asimetrične, iskošene i izdužene šiške.

Paž preciznih, ravnih pramenova se odlično slaže s isto takvim ravnim šiškama. Paž sa više slojeva će odlično dopuniti kose, stepenaste i raščupane šiške.

Scroll to top