BalkansPress

Dobro došli!

Glumac Rade Šerbedžija, čiju zabranu nastupa u Zagrebu ovih dana traže hrvatski branitelji, umalo nije napustio studio regionalne N1 TV u Zagrebu, nakon što je voditelj konstatovao da se to možda ne bi dogodilo da imaju priliku da čuju njegov odgovor na pitanje ko je u proteklom ratu bio agresor, a ko žrtva.

- Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čoveče, ne želim o tom stvarima da govorim! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već - to nije istina što su citirali žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim, ne želim da budem tako obeležen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje - zapitao je Šerbedžija.

 

Prethodno Šerbedžija je upitan da proširi pojasni svoju izjavu da "treba biti svestan, da sve to što se radilo u ime srpstva, hrvatstva, muslimanstva i ostalih "izama" i nacionalizama, sve su činili pojedinci, jedan mali deo ljudi“.

Zašto našim odnosima i danas u najvećoj meri dominiraju teme iz te toliko ružne prošlosti, glasilo je pitanje.

- Ja sam toliko ranjen raznim stvarima, ne samo ovim poslednjim, nego zbog mnogih stvari koje sam govorio ovim narodima - a to je uvek bilo protiv rata. Bez obzira na političke i nacionalne razlike ljudi. Zato ne želim o tome više da pričam - rekao je Šerbedžija.

Osim hrvatskih branitelja, koji su tražili zabranu nastupa Šerbedžije u Zagrebu, proslavljenog glumca je prozvao i ministar Toma Medved koji je stao u odbranu branitelja rekavši:

"Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obavezu čuvanja vrednosti i stečevina pravnog, legitimnog, obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske".

Šerbedžija je od Medveda tražio izvinjenje, koje, međutim, do danas nije dobio.

Proslavljeni glumac, koji živi u Hrvatskoj, po ocu je Srbin. Njegov otac živi u Beogradu i ima 104 godine.

(Tanjug)

Scroll to top