BalkansPress

Dobro došli!

Bratislav Dikić, nekadašnji šef Žandarmerije, uhapšen je u Crnoj Gori zajedno sa grupom od najmanje 15 osoba za koju crnogorska policija ima saznanja da je planirala da u toku današnjih parlamentarnih izbora širom zemlje izazove nerede i oružane sukobe, saznaje "Blic".

Grupa je na osnovu dogovora sa pojedincima iz jedne političke grupacije, kako sumnja crnogorska policija, planirala napade i akcije, navodi televizija PinkM.

Na čelu grupe, koja je sa sobom u Crnu Goru navodno unela i veliku količinu oružja i eksploziva, nalazi se bivši smenjeni šef Žandarmerije iz Srbije Bratislav Bata Dikić, javljaju crnogorski mediji. Povodom ovog slučaja očekuje se i zvanično saopštenje crnogorske policije.

 

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović nije danas hteo da komentariše noćašnje hapššenje, ističući da treba sačekati da se oglase nadležni crnogorski organi.

"Imam saznanja koja se tiču informacija o lociranju i hapšenju grupe koja je planirala da danas izvede terorističke akcije u Crnoj Gori", rekao je Vujanović, ali je dodao da je na državnim organima Crne Gore da se o tome oglase.

Premijer Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da o hapššenju Bratislava Dikića poseduje ista saznanja koja su se već pojavila u medijima.

Crnogorski državni tužilac Milivoje Katnić uskoro će se obratiti javnosti u vezi sa ovim navodima.

Dikić je s mesta komandanta Žandarmerije smenjen u julu 2013. zbog komandne odgovornosti nakon dvostrukog ubistva u selu Zakuti za koje je osumnjičen žandar Aleksandar Krstić.

Mediji su pisali da je bio u Podgorici tokom prošlogodišnjih demonstracija.

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović je izjavio, u četvrtak 13. oktobra, povodom održavanja izbora, nakon kolegijuma sa čelnicima policije u kampu na Zlatici, da prema operativnim saznanjima postoji mogućnost izazivanja nereda i eventualne eskalacije nemira.

(Blic.rs)

Scroll to top