BalkansPress

Dobro došli!

Pevačica se odrekla skupocenih umetnina kako bi pazarila kuću.

Godinama se piše o najluksuznijim vilama estradnih zvezda, a spisak obično predvode Ceca Ražnatović, Lepa Brena i Saša Popović, međutim, malo je poznato da najvredniju kuću, zapravo, poseduje Vera Matović, koja je, kako ekskluzivno saznajemo, svoj životni prostor na Dedinju, vredan čak tri miliona evra, pazarila zahvaljujući - umetničkim slikama!

PROČITAJTE: "CRNA SVADBA" JE INSPIRISANA ISTINITIM DOGAĐAJEM: Nikola je 2007. počinio masakr koji je celo selo zavio u crno (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

 

Naime, poznato je da je folk zvezda decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara dvadesetog veka, a po njenom ukusu najviše su bila dela Uroša Predića, Save Šumanovića i Paje Jovanovića. Vera je sa ovom kupovinom počela još u doba Titove Jugoslavije, kada cene slika nisu bile toliko visoke, a ona je dobro zarađivala, što od prodaje tadašnjih ploča i kaseta, što od brojnih nastupa, pa je, za razliku od kolega opsednutih nekretninama, zaključila da je najbolje ulagati u slike.

Vera Matović

*Vera Matović, Foto: Goran Srdanov

PROČITAJTE: 4 GODINE ŽIVE ZAJEDNO: Ko je mlada Nigerijka koju je doveo Marić?

Njena kolekcija vremenom je postala jedna od najrespektabilnijih na Balkanu, međutim, kako se Veri i njenom suprugu Raci približila osma decenija života, oni su rešili da se odreknu svog blaga kako bi se skućili u vili svojih snova.

- Vera je oduvek volela slike, opčinjavale su je odmalena, zato je jedva dočekala da počne dobro da zarađuje, pa da može da ih kupuje. Uvek je bila dobro informisana i savetovala se sa stručnjacima, tako da je njena zbirka bila pravi biser i svake godine joj je cena samo rasla, ali do pre nekoliko godina ona nije ni pomišljala na prodaju - kaže izvor blizak pevačici i dodaje da se pevačica ipak predomislila, i to iz nekoliko razloga.

   

- Iako i dalje nastupa, i Veru su sustigle godine, a oduvek je maštala o vili kao iz bajke. Daleko od toga da ranije nije živela u lepim prostorima, ali ova vila, koja ima starinski šmek, stvarno je nešto posebno. Pritom, lokacija je fantastična, nalazi se u blizini Kuće cveća. Vila je baš po Verinom ukusu, rustična. Za nju je trebalo odvojiti mnogo novca, tako da je jedino rešenje bilo prodaja zbirke slika. A postoji još jedan razlog: pre nekoliko godina opljačkana je njena kuća na Zlatiboru, pa iako tu nije držala slike, shvatila je da joj u ovim godinama ne treba takav stres. A lopovi kuću sa Dedinja ne mogu da odnesu - zaključio je naš sagovornik, dok pevačica nije bila dostupna za komentar.

Ona, inače, nikada nije volela da govori o svojoj bogatoj zbirci, samo je jednom prilikom izjavila:

- Ne volim da pričam o slikama koje posedujem jer ih ne kupujem da bih govorila o tome, već za svoju dušu. Ne smatram da je istina da imam milione u slikama, ali neću to da demantujem. Ima tu nečeg vrednog, mada ne baš toliko.

Scroll to top