BalkansPress

Dobro došli!

Tijana svoj prvi glumački zadatak kao naturščik odigrala je uz najpoznatije glumce Nedu Arnerić, Anicu Dobru, Dragana Bjelogrlića, Nikolu Đurička i druge, a sve to u režiji Ljubiše Samardžića.

Posle tako uspešne uloge i saradnje sa vrsnim glumcima Tijana je tri puta bezuspešno pokušala da upiše Fakultet dramskih umetnosti ali nije uspela iako bolju pripremu nije mogla imati. Kako je neretko izjavljivala smatrala je da nisu imali želju da prime nekog ko je već imao glumačkog iskustva već kandidate čiji će oni glumački talenat da oblikuju. S godinama se to očigledno promenilo ali Tijana nije imala sreće pa je na kraju upisala i završila Filozofski fakultet.

 

Da apsurd bude još veći, Tijana je za svoju najpoznatiju ulogu osvojila brojne nagrade od "Zlatne arene" u Puli dok je bila nagrađivana na filmskim festivalima u Nišu, Sopotu i Herceg Novom.

 

Tijana danas ima 36 godina i posvetila se drugim stvarima. Može se pohvaliti da je autor knjige, dok će se u budućnosti oprobati i kao scenarista i reditelj filma koji je već tri godine u pripremi. Očigledno se sve dešava s razlogom pa je, na neki način neuspeh koji je doživela kada je glumački poziv u pitanju doveo do razvijanja i ispoljavanja neke druge vrste kreativnosti.

Scroll to top