BalkansPress

Dobro došli!

Kako se šuška, ona će na ružičastoj frekvenciji prvo menjati povređenu Deu Đurđević u Jutarnjem programu, a zatim biti deo Informativne redakcije. Otkrivamo i razlog zbog kog se odlučila da pređe na RTS.

Posle trinaest godina provedenih na Radio-televiziji Srbije voditeljka Dušica Spasić je odlučila da promeni medijsku kuću. Kako saznaje “Blic”, ona će postati deo ružičastog jata, a nedeljama traju pregovori o ovom transferu.

 

Dušica je na RTS-u vodila Jutarnji program, a na „Pinku“ će se oprobati u Informativnoj redakciji, kako je planirano, ispred kamere.

*FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA

-Kako bi mnogi rekli, Dušica je takoreći dete RTS-a. Nakon što je prošla veliki broj izbornih krugova na audiciji, tri godine je provela kao novinar da bi potom započela svoju karijeru ispred kamera. Publika je navikla da se budu uz nju u Jutarnjem programu, ali je ona odlučila da krene dalje. Od čelnih ljudi “Pinka” dobila je ponudu pre nekoliko nedelja, nakon čega je donela odluku da promeni medijsku kuću u kojoj je provela veći deo svoje karijere - kaže naš izvor upućen u čitavu priču, i dodaje:

 

-Ponuđeno joj je da vodi informativne emisije, kao što su “Nacionalni dnevnik” i “Vesti”, te da može i kao autor da utiče na proizvodnju vesti, što je njoj predstavljalo izazov. Sa druge strane, na sastanku se pričalo i o tome da u početku vodi “Jutarnji program” dok se povređena Dea Đurđević ne vrati. Dušica nije istog trenutka odgovorila na ponudu, želela je malo da razmili jer joj ipak nije lako da ostavi televiziju na kojoj je stasala, ali je na kraju prelomila. Odlučila je da prihvati ponudu „Pinka“, a potom je na RTS-u tražila da razgovara sa urednicima da bi im saopštila svoju odluku. Svi su bili iznenađeni, ali su je podržali.

*FOTO: RAJKO RISTIĆ / RAS SRBIJA

Kako saznajemo, ovaj transfer se čuva u strogoj tajnosti i trebalo bi da bude jedno od iznenađenja Televizije „Pink“, koja je u prethodnom periodu unela mnoge novine u svoju programsku šemu.

Kako bismo iz prve ruke čuli zbog čega je donela ovakvu odluku i da li su tačne naše informacije da će u početku voditi Jutarnji program, a kasnije informativne emisije, pozvali smo Dušicu. Vidno iznenađenja našim pitanjem, voditeljka je šturo odgovorila.

 

-Nemam ništa da izjavim tim povodom, kada budem imala nešto konkretno, reći ću vam - bilo je sve što je Spasićeva želela da kaže za “Blic”.

Kako dalje saznajemo, voditeljka zapravo poštuje pravila nove televizijske kuće da se njen prelazak drži u tajnosti zbog čega nije želela ni da potvrdi tačnost naših saznanja.

-Još uvek nije dogovoreno kada će tačno Dušica pozdraviti gledaoce ružičaste frekvencije, ali su je kolege na novom radnom mestu dočekale srdačno. Mnogi njeni prijatelji su, kada im je saopštila da je dobila ponudu, bili uvereni da je neće prihvatiti. Međutim, Dušica je, iako je bila zadovoljna na RTS-u, poželela da radi nešto novo i da promeni malo radnu sredinu. Dopala joj se ideja da krene dalje i oproba se u infomativi. Ne verujem da je novčana ponuda bila presudna u donošenju njene odluke jer je zapravo više želela da proba nešto novo - smatra naš izvor upućen u ovaj transfer.

*FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

I Verica Bradić prešla na Pink

U martu je na Televiziju “Pink” prešla voditeljka Verica Bradić, koja je godinama bila zaštitno lice Javnog serivsa. Više ne mora da ustaje u cik zore jer sada vodi političku emisiju “Hit tvit”. Pre “Jutarnjeg programa” vodila je emisiju “Avalski toranj” koja je takođe dugo emitovana na RTS-u. Poznatu novinarku gledaoci pamte po čestim spontanim reakcijama i ponekim lapsusima kojima nasmeje gledaoce. Jedan od zapamćenih je kada je gledaoce širom Srbije nasmejala kada je pomešala dvojicu poznatih imenjaka - pevača Tomu Zdravkovića i nekadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top