BalkansPress

Dobro došli!

Reditelj Gaga Antonijević oglasio se nakon što ga je napao glumac Dragan Bjelogrlić.

- Divljački me je napao. To je napad drogiranog i pijanog čoveka. Mučki me je pretukao zbog toga sto je smatrao da Daru iz Jasenovca ne treba snimiti i što sam otkrio njegovu korupcionašku aferu - rekao je Antonijević.

- Bjelogrić mi je prišao s leđa. Nisam ga ni video dok je počeo da me udara. Sedeo je s Katarinom Radivojević. Bio je pijan. Dobro sam ugruvan. Bio sam mu bokserska vreća. Postoje snimci kamera. Nemam šta da krijem - dodao je reditelj.

 

Podsetimo, glumac Dragan Bjelogrlić priveden je pod sumnjom da je rano jutros oko 4 sata ujutru u niškom hotelu “Ambasador” s leđa napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i udario da više puta u glavu.

Kako je za Novosti ispričao reditalj Predrag Gaga Antonijević, pored toga što Draganu Bjelogrliću koji ga je pretukao smeta "Dara iz Jasenovca", zasmetala mu je i i korupcionaška afera koju je Antonijević ranije razotkrio.

Naime, reditelj Gaga Antonijević izneo je u javnost da mu je kolega reditelj, producent i glumac Dragana Bjelogrlića početkom 2016. godine nudio mito da podrži film "Jesen samuraja".

*Foto: Privatna arhiva

Predrag Antonijević uputio je tada pismo Asocijaciji filmskih reditelja u kome odgovara na optužbe iznete na njegov račun na sastanku Grupacije za kinematografiju, čiji je predsednik upravo Dragan Bjelogrlić.

- Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve i to od prve do poslednje strane. Jer da ne čitam ko zna da li bi filmovi kao "Ajvar", "Šavovi", "Zlogonje" i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku ili bi se podela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih "igrača" - naveo je tada Antonijević.

 

On je dodao da ne podleže pritiscima ni obećanjima određenih grupa koje bi želele da utiču na njegov glas u komisiji te tvrdi da su mu se javljali i pokušavali "razni".

- Zato me posebno vređa kada neko poput Dragana Bjelogrlića uopšte ima hrabrosti da na sastanku takozvane Grupacije, čiji je predsednik, bilo kako komentariše i morališe o mom učešću u komisiji. Govorimo o čoveku koji mi je nudio mito za podršku filmu "Jesen samuraja". U slučaju dogovora bio je spreman da im se nametne kao koproducent i "pomogne" finansiranje filma koji sam i pre njegovog javljanja hteo da podržim svojim glasom jer mi se mnogo dopadao "Mali Buda" i potencijal "Samuraja". Tako me je stavio u veoma nezgodnu situaciju. Hteo sam da obavestim Upravni odbor FCS, ali mi je bilo žao jer bi to verovatno vodilo diskriminaciji "Samuraja", a možda i celog konkursa. A opet ako se Bjelogrlić zaista uključi kao producent u "Samuraja", onda im sigurno ne bih mogao dati svoj glas što ne bi bilo fer prema autorima. Zato sam odlučio da sačekam i bio sam u pravu. Kad je dobio negativan odgovor od mene, Bjelogrlić je ostavio "Samuraja" i odleteo da verovatno lešinari na nekom drugom mestu - naveo je, između ostalog, Gaga Antonijević.

On je tada priložio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine u kojoj se, između ostalog, navodi da bi u slučaju njihovog dogovora "moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više", a Antonijević to u odgovoru kategorički odbija.

Scroll to top