BalkansPress

Dobro došli!

Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je danas.

Elma Elfić Zukorlić je druga supruga Muamera Zukorlića, s kojim je u legitimnom braku dobila četvoro dece. Ona uspešno vodi prvi privatni vakuf univerzitet u Srbiji.

U intervjuu za Bazar pre dve godine odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta je rekla o suprugu i onome što ne sme da nosi.

 

- Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odevanja, a to je da odeća nije prozirna i tesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj meri u kojoj smatram da meni to pristaje. Šanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim pre što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

ЕЛМА ЈЕ СУПРУГА ПОКОЈНОГ МУАМЕРА ЗУКОРЛИЋА: Са муфтијом има четворо деце - пре две године открила је како је бити друга жена

*Elma Elfić Zukorlić

Elma se inače bavi menadžmentom na Univerzitetu u Novom Pazaru, a na pitanje da li je od muža tražila dozvolu da radi van kuće, kaže:

- Suprug mi je bio najveća podrška kada sam osnovala svoju firmu i moram priznati da je u teškim trenucima, kada sam htela da odustanem, imao više vere u mene nego ja sama. Ako to smatrate dozvolom – da, dobila sam je sa prvom idejom koju sam mu izložila.

Što se tiče braka sa muftijom, Elma je u ovom intervujuu rekla kako je njihov brak zasnovan na versko-šerijatskim principima i kao takav privlačio je veliku pažnju.

- Danas, kao roditelji četvoro dece, vodimo sasvim normalan porodični život, posvećeni deci i poslovima kojima se bavimo. Deca nam daju posebnu dinamiku i pružaju veliku radost. Posebno osveženje nam je najmlađi sin. U tom smislu, atrakcija su samo ljubav i poštovanje koje smo uspeli da negujemo i održavamo istim intenzitetom punih 14 godina- rekla jer ona tada. 

Scroll to top