BalkansPress

Dobro došli!

Mirišljave sveće, latice ruže oko velikog kreveta, prigušena svetla i žubor vode iz džakuzija postavljenog naspram ogledala koje pokriva ceo zid.

To je slika jednog od beogradskih „ljubavnih gnezda“ - stanova u koje ljudi dolaze da bi proveli intimne trenutke sa partnerom ili, što je čest slučaj, za vanbračne izlete.

 

- Recimo da je 50-50 odnos između onih koji dolaze ovde zato što „imaju s kim, ali nemaju gde“ i preljubnika - priča Svetomir koji je u poslednjih šest godina od ovoga napravio biznis. Počeo je sa jednim iznajmljenim stanom, a danas ih ima šest.

 

 

 

Oglasi su puni stanova koji se izdaju na dan. Prema procenama, u Beogradu ih je oko 1.500. Često ih je moguće iznajmiti i na sat. Po tome se i prepoznaje da li su u pitanju preljubnici ili momak i devojka koji nemaju gde da se prepuste intimi.

Skuplji paketi nude i šampanjac ili vino po izboru

U jedan od stanova koje je Milan, Svetomirov kolega po biznisu, u centru opremio za „dnevni odmor”, više puta u toku meseca dolazi doktor iz obližnje bolnice da bi se „opustio“ sa jednom od medicinskih sestara.


- Kao stalni gost ima i popust - priča uz osmeh.

 

Klijente u stanu dočeka hostesa ili vlasnik, koji uzme ličnu kartu jednog od gostiju i naplati uslugu - isključivo gotovinom.

  • 5.000 dinara je cena osnovnog paketa od dva sata u stanu sa džakuzijem
  • 600 evra mesečno moguće je zaraditi po stanu koji se izdaje na par sati dnevno

Po isteku vremena, oni dolaze i ispraćaju goste. Stalne mušterije ne treba opominjati, dok oni bez iskustva umeju i da se „zaborave“. Svi, međutim, ističu da su neprijatne situacije retke.


Stanove podjednako iznajmljuju i muškarci i žene. Muškarci su, ipak, slobodniji i gotovo da se ne kriju kada dolaze. Žene se pak često „maskiraju“, a dešava se i da puste partnera da uđe prvi, a one dođu za nekoliko minuta. Isto je i na odlasku, s tim što „ona“ odlazi prva.

 

Iz kreveta pravo u džakuzi
Dva sata osnovnog paketa koštaju 5.000 dinara. To je cena za stan sa džakuzijem, čistim peškirima, papučama i bademantilom. „Sve se to menja posle svakog gosta, kao i voda u džakuziju“, objašnjava Svetomir, navodeći kao moto „higijenu i diskreciju“. Piće i grickalice iz mini-bara bez doplate u ponudi su tek u skupljim paketima, koji traju od šest do 24 sata u kojima za cenu od osam do 15.000 dobijete i latice ruža, šampanjac ili vino po izboru. To, uglavnom, ne traže preljubnici, već pravi parovi. Uprkos kirzi, udarni dani od četvrtka do subote se moraju rezervisati unapred. O novcu ovi biznismeni nerado govore, ali kažu da je moguće po zaraditi oko 600 evra mesečno.

(Izvor: Blic.rs) 

 

Scroll to top