BalkansPress

Dobro došli!

Mon Gjuraj, vlasnik pekare Roma u Borči ispred čije radnje su "ekstremisti i huligani" juče skandirali "uvredljive i ksenofobične" parole, od ranije je poznat javnosti, ali po dobru - njegova pekara već nekoliko godina daje besplatnu užinu svakom detetu koje nema novca da plati.

PROČITAJTE: VERENIK JOJ PUCAO U GLAVU PA SE UBIO! Glumica se oporavila i izgleda bolje NEGO IKAD (FOTO)

Đura, kako sebe zove, danas se u video-snimku izvinio svima.

 

- Izvinjavam se u moje ime i moje pekare "Roma". Nema ništa od moje slike tu i nisam ja taj lik. Svi me znaju ko sam i šta sam. Želim mir, ovo je moja kuća, moj dom, ja nemam drugu kuću. Kako sam živeo do sad, tako želim i dalje da živim. Imam svoju porodicu ovde, školujem ovde decu, tu je moja kuća, ovo je moja država - rekao je vlasnik pekare na video-snimku koji je jedna korisnica društvene mreže Tviter okačila na svoj profil.

*FOTO: D. MILENKOVIĆ / RAS SRBIJA

Međutim, mnogo pre cele ove gungule u video-prilogu koji je pravila Al Džazira, pekara "Roma" i njen vlasnik pominju se kao primer odgovorne firme koja pomaže deci i onima koji nemaju.

Pekara nalazi u blizi škole, pa se u prilogu navodi da dok je ona tu "niko ne mora da brine da će ostati gladan". Vlasnik, Mon Gjuraj izbegao je iz Prizrena kao dečak i iskusio je kako je to kad neko nema za hleb, kao i da zato ne želi da se to iskustvo ponovi bilo kojem detetu.

 

- Ja volim da kažem da onaj ko voli da pomaže, učini to od srca, ako ti niko ne vrati, vratiće ti Bog. Tako da svako ko može, nek pomaže deci i svima koji nemaju, Bog će to videti i dati još više - rekao je Mon Gjuraj u tom prilogu.

Juče se na Tviteru pojavilo nekoliko objava sa slikama zahvalnice koje je pekara Roma dobila za pomoć održavanju Ulice otovrenog srca u Borči, kao i da redovno pomaže akcije skupljanja humanitarne pomoći za decu.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana na Fejsbuku objavljena je fotografija na kojoj je Gjurajev brat, koji pokazuje simbol Velike Albanije. Ta fotografija nastala je pre dve godine u centru Beograda, ali ju je neko pronašao i ponovo objavio nakon čega je protest i organizovan.

PROČITAJTE: TRAGEDIJA UOČI VASKRSA Vraćali se sa svadbe, sleteli sa puta: Dve osobe poginule, dve teško povređene

Protest je u jednom trenutku izgledao kao "huliganski skup", na kome je pevano "ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji", o paljenju džamija, a ekstremisti su na automobil vlasnika pekare stavili svinjske glave i po njemu izlepili plakate. Nakon nekoliko sati oni su se polako razišli.

Takođe, juče je na protestu bilo i nekoliko pripadnika Žandarmerije.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top