BalkansPress

Dobro došli!

BRATE, izvini što se ovako priča završava, u velikom sam haosu. To je kao jedan veliki mutan vir.

Sve se danas završava. Zbogom, brate moj... Volim te. Čuvaj mi moje... A onu klošarku... na sahranu nemoj da pustiš. Kad me nađu, ti znaš šifru od telefona, ostavio sam neke video-zapise. Zbogom

PROČITAJTE: 

Ovo je jedna od dve poslednje poruke koje je Časlav Živojinović (24) iz Vranova kod Smedereva poslao drugu pre nego što je nestao bez traga 29. oktobra. Poslednju poruku poslao je devojci. U njoj je napisao: "Krivo mi je što nisam mogao još jednom da te zagrlim. Ne šalim se... Samo sam hteo da se oprostim od tebe. Zbogom još jednom. Volim te. Čuvaj se. Više ne mogu ovako."

Posle ovih poruka, mladić se odvezao u nepoznatom pravcu. Njegovi najbliži, cela familija, danima žive u košmaru gde se neprekidno prepliću strah, nada, očaj, i želja da Časlava pronađu živog i zdravog, govori u teskobnoj ispovesti, za "Novosti", stric nestalog mladića Predrag Živojinović

 

- Samo želimo da je živ, da je pobegao negde, da se krije, da želi da izazove pažnju. Ali, poruke koje je ostavio lede krv u žilama - kaže nam stric i dodaje da je Časlav vredan mladić, omiljen u društvu, i veoma emotivan. - Imao je teško detinjstvo, kao i njegov godinu dana stariji brat Vladislav. Odrasli su bez majke. Ostavila ih je deseti dan po Časlavovom rođenju. Moj brat Miroslav mučio se da odgoji sinove. Iako invalid od mladosti, iškolovao ih je, zaposlili su se. Časlav radi u "Železari". Dobri su i vredni momci.

On kaže da se u aprilu ove godine Časlav "izgubio" na pet dana. Nikome se nije javio, a kasnije je rekao da je bio kod majke, koja živi u Pločicama, u Vojvodini.

 - Znao je da ugasi telefon, da se ne javlja. Ali, sada je drugačije, jer je ostavio ove oproštajne poruke - priča Predrag.

Porodica nema odgovor na pitanje zbog čega je ovo uradio. Sumnjaju da možda iza svega stoji duboka emotivna povređenost zbog neuzvraćene ljubavi. Časlav je bio u vezi sa ženom koja ima dete, a zbog velike ljubavi, kaže stric, želeo je i njeno dete da prihvati.

- Brat mi je ispričao da mu se nedavno požalio da ga ta devojka neće. On mu je u šali rekao: "Ma, pusti, ima devojaka koliko hoćeš". Časlav mu je tada kazao da će se zbog nje ubiti. Brat to nije shvatio ozbiljno - kaže stric Predrag, koji sa porodicom živi u ItalijiPrema navodima strica, mladić je 29. oktobra pre podne ocu rekao da je uzeo bolovanje, i da ide u grad, kod zubara. Sva dokumenta je ostavio kod kuće, kao i novac i platnu karticu. Poneo je samo tablet, mobilni telefon i džepni punjač. Od kuće se odvezao svetloplavim "ford fokusom", koji je kupio nekoliko dana pre nestanka.

- Kupio je taj auto, moji sinovi su mu pozajmili novac. Nema ni dozvolu, nije ga ni registrovao. Automobil ima samo zadnju tablicu. Stariji brat ima dozvolu, Časlav još nije položio. Kazao je da im auto treba jer oca često vode kod doktora - navodi stric i dodaje da se čuo i sa mladićevom majkom, ali da kod nje nije dolazio. 

Za četiri dana od nestanka stiglo je nekoliko dojava da je viđen, ali sve su bile uzaludan trag. Poslednja se javila žena koja tvrdi da ga je u sredu uveče videla u Begaljici. Navodno, bio je u automobilu i vozio se polako kroz mesto.

Časlav sa devojkom od koje se oprostio

Iako su slutnje crne, noći preteške, želja svih je da će se ujutru probuditi sa dobrim vestima.

Tešim se da se pritajio, dok mu se emocije ne smire... Ako čitaš ovo, Časlave, nemoj da uradiš neku glupost. Vrati se, svi te čekamo. Tvoj brat i otac, tvoja braća Milija i Vukašin, drugovi. Volimo te - završava stric Predrag.

 Časlav sa devojkom od koje se oprostio

(BalkansPress / Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top