BalkansPress

Dobro došli!

Imate najmanje 20 godina, solidno govorite engleski, ne plašite se rada i voleli biste da vas neko pošteno plati? Rad u internacionalnom timu, na ugovor uz određene beneficije plaćen je i preko 1500 evra.

Rečni turizam predstavlja jednu od najbrže rastućih grana u turizmu. Umesto odluke da odmor provedu u jednom mestu, sve više turista odlučuje da slobodne dane provede na rečnom brodu ida za sedam ili četnaest dana vidi veći broj popularnih turističkih destinacija ploveći rekama kroz Evropu.

 

 

Za naše građane, rad na brodovima je itekako zanimljiv. Blizina kuće, kraći ugovori, dve nedelje plaćenog odmora, zdravstveno osiguranje, dečiji dodatak, obezbeđen smeštaj i hrana uslovi su koje malo koji zaposleni ostvaruje u gradovima.

U poslednje dve godine sve više raste interesovanje za rad na rečim brodovima, kažu u agenciji Feron, koja zastupa jednu od najpopularnijih rečnih kompanija u svetu Viking river cruises.

Tokom cele godine imamo otvorene konkurse, sezona počinje u martu a završava se krajem godine. Naši građani koji imaju pasoš neke od zemalja Evropske unije imaju dodatnu prednost kada je u pitanju zaposlenje u međusezoni - ističu u Feronu.

Posebno je privlačna činjenica da kandidati koji dobiju zaposlenje potpisuju Švajcarski ugovor koji kandidatima garantuje penzioni fond, zdravstveno, dodatak za decu, smeštaj i hranu na brodu, a nakon dva meseca rada sledi plaćeni odmor.

Najbolje od svega su sasvim pristojne plate radnika. Zarade bez bakšiša (prema iskustvima ranije zaposlenih bakšiš iznosi minimum 600 evra) u zavisnosti od zanimanja iznose od 1150 evra za posao konobarice ili čistača, dok kuvari i sobarice mogu zaraditi i do 2000 evra mesečno.

   

(Izvor: SrbijaDanas.com)

Scroll to top