BalkansPress

Dobro došli!

Poslednjih dana građanima je na mobilni telefon stizala poruka iz inostranstva sa molbom da pozovu na broj 0079542134398.

U pitanju je još jedna SMS prevara, koja može da vam napravi račun od nekoliko hiljada dinara u veoma kratkom roku. Sumnjive poruke počele su da stižu od ponedeljka, a s obzirom na to da to nije prvi put da se iz inostranstva organizuju SMS prevare, alarmirani su mobilni provajderi kako bi sprečili veću štetu.

 

 

- Nadležne službe Telekoma Srbija su, nakon prijave od strane korisnika da su dobili poruke sadržine „zovi me molim te 00795...“, preduzele su odgovarajuće aktivnosti u cilju zaštite korisnika. Odrađena je zabrana pozivanja iz mreže pozivaju međunarodne brojeve koje su korisnici dobijali u porukama i brojeve sa kojih su poruke poslate, kao i zabrana primanja SMS-ova sa tih inostranih brojeva - kažu u Telekomu Srbija napominjući da korisnici ove poruke ignorišu.

Papreno - Pozivi na taj broj se uvek tarifiraju skuplje. Međutim, ovde dolazi do zloupotrebe, pa se tako pozivom na ovaj broj automatski skida novac.

Prijave o sumnjivim porukama dobio je i provajder Vip mobajl, koji takođe savetuju da se na ovakve poruke ne odgovara, niti da se pozivaju brojevi koji su navedeni.

- U sektoru za visokotehnološki kriminal navode da se radi o negeografskom broju.

- Ovi servisi otvaraju se u inostranstvu, a vlasnici se registruju kod provajdera pod izgovorom da organizuju igre na sreću ili daju astro savete - kaže Saša Živanović, načelnik tog odeljenja. 

(Izvor: Blic.rs)

 

Scroll to top