BalkansPress

Dobro došli!

Lider Alijanse za Albance Zijadin Sela najteže je povređen kada su demonstranti u četvrtak uveče upali u zgradu makedonskog parlamenta nakon što su socijaldemokrati i albanske stranke glasali za izbor Talata Xaferija, etničkog Albanca iz Demokratske unije Albanaca, za novog predsednika Sobranja, piše Aljazeera Balkans.

Makedonski mediji pišu da je razjarena gomila u napadu koristila stolice i tvrde predmete, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se  Sela kako leži na podu Sobranja krvave glave.

Pojavile su se informacije da se Sela bori za život, no kasnije je stigla vest da je teže povređen, ali izvan životne opasnosti. I dok jedni upućuju poruke želja za brzim oporavkom, drugi su na društvenim mrežama zapretili su državnim udarom ako albanski zastupnik slučajno premine zbog povreda.

- Očekujemo građanski rat ukoliko Sela umre, objavio je jedan korisnik Tvitera a na albanskom, a među komentarima stoji i da su u vreme napada na Selu ‘makedonski fašisti uzvikivali 'prokleti Albanci'’, piše Aljazeera Balkans.

Scroll to top