BalkansPress

Dobro došli!

Zoran Vaskrsić iz Slovenije preživeo je pravu dramu nakon što mu je oduzeta kuća zbog duga za vodu od 124 evra. Njegova kuća je prodata kada je lokalni sud odlučio da bi na taj način najbolje otplatio dug državi.

Nakon ove presude on je podneo žalbu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 2012. godine, nakon što je njegova porodica bila primorana da se iseli zbog četvorogodišnjeg duga. Sud je presudio u njegovu korist.

PROČITAJTE:BANKOMAT JE BEOGRAĐANINU PROGUTAO CELU PLATU Kada je tražio da mu vrate novac, banka je...

Evropski sud za ljudska prava je istakao da je slovenački sud prekršio Evropsku konvenciju o ljudskim pravima mešanjem u “mirno uživanje” u vlastitoj imovini. Naložio je državi Sloveniji da Zoranu isplati 85.000 evra odštete zbog prodaje njegove kuće, prenosi 100posto.hr.

 

Jedan od glavnih argumenata u presudi je baziran na neravnoteži slovenačkih sudova u pogledu opšteg interesa zajednice i temeljnih prava pojedinaca.

Slovenija, bivša jugoslovenska republika koja se Evropskoj uniji pridružila 2004. godine, kažnjena je nekoliko puta od strane evropskih institucija zbog pravosudnih nepravilnosti.

Slovenačko Ministarstvo pravde nije imalo komentar na slučaj gospodina Vaskrsića.

Pogledajte snimke:

PROČITAJTE: Ćerka Mikija Jevremovića PRIZNANjEM SVE ŠOKIRALA: Zbog tatinih pesama sam BANKROTIRALA!

 

Scroll to top