BalkansPress

Dobro došli!

Nasilje koje se pre nekoliko dana desilo hotelu „Jablanica“ u Bosni i Hercegovini, tačnije u Mostaru, kada je vlasnik objekta pretukao radnicu jer je tražila svoju platu, izazvalo je buru u čitavom rečionu, a sada se javnosti obratio i glumac i voditelj Dragan Marinković Maca.

PROČITAJTE: Novak Đoković je odbio velikodušnu ponudu gazde aquaparka u Dubrovniku i oduševio fanove (VIDEO)

 

Maca je objavio fotografiju devojke E. K. (28) koju je vlasnik hotela pretukao, kada je saopštila da daje otkaz i zahtevala da bude isplaćena za mesec jul.

„Ovako izgleda radnica hotela kada se usudi da zatraži isplatu mizerne plate koju je pošteno zaradila“, stoji u Macinoj objavi pored fotografije pretučene devojke.

„Povrede joj je nanio „veliki gazda“ A. Dž. Šta možemo mi učiniti? Možemo mnogo toga.

Pozivam svoje, pre svega, sugrađanke da pokažu bar mrvu ženske solidarnosti pa u što širem luku zaobilaze ovu kuću strave gde su radnici na sve moguće načine maltletirani.

Imam informacije da je „veliki gazda“, babin sin (tatin sin), i ranije fizički nasrtao i pretio batinama radnicima hotela.

 

Pozivam sve ustanove i institucije da otkažu sve ugovore sa hotelom.

Pozivam sve buduće mladence da ne organizuju svadbena slavlja u hotelu.

Ako bismo svi rekli „ne“ ovoj kući strave A. Dž. bi stavio ključ u bravu.

Pokažimo bar ovaj put empatiju i solidarnost prema svima koji trpe sve vrste poniženja za mizernu platu koju zarađuju kod robovlasnika.

Ako i posle ovog ulizice budu išle u ovaj objekat onda smo k’o društvo kompletno smeće i treba nam samo dobar zemljotres da nas sravni sa zemljom.

To će biti ujedno poruka i poslodavcima da mogu kako hoće, ali ne mogu dokle hoće.

Pitam se šta radi naše jablčaničko udruženje žena „Most“, koje inače izleće iz paštete kada je god neka manifestacija? Gde je sad „žena za ženu“? Da li to ima veze sa strankom koja je uvek „pazila“ i Džafića i udruženje?“, napisao je Dragan Marinković Maca na svom profilu.

Scroll to top