BalkansPress

Dobro došli!

Dečak (13) koji je osumnjičen za ubistvo deset osoba u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u sredu 3. maja, nalazi se u totalnoj izolaciji.

Dečak (13) koji je osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" je, prema najnovijim informacijama, u totalnoj izolaciji. On ima specijalan tretman u Klinici za neuropsihologiju za decu i omladinu. Nema pristup telefonu, laptopu, televiziji, radiju, internetu i novinama.

 

Ovakav tretman ima zbog omogućavanja prostora za psihološku analizu. Ovakva "otuđenost od sveta" je neophodna zbog sagledavanja odjeka stravičnog zločina u javnosti. On se dosad interesovao samo za to da li je popularan i kako je predstavljen u medijima.

Policija obezbeđuje dečaka kako ne bi povredio sebe ili druge ljude. Izolovan je skroz i od ostalih pacijenata, a kontakt mu je dozvoljen samo sa medicinskim osobljem.

"Njegovo ponašanje do sada je bilo mirno. Nije pravio incidente u bolnici, ustanovi zatvorenog tipa, u kojoj je trenutno izolovan", navodi obavešteni izvor.

 Hapšenje, Škola Vladislav Ribnikar

Službeno sa njim razgovaraju samo psiholozi i psihijatri. Oni analiziraju strukture njegove ličnosti i psiholoških osobina. Cilj je da se duboko razume mentalni sklop dečaka i pronađe motivacija iza njegovih zločinačkih postupaka. Dečaka čeka serija psiholoških testova i procena, koje uključuju različite metode analize ličnosti, kako bi stručnjaci mogli prodreti duboko u njegov um.

Scroll to top