BalkansPress

Dobro došli!

Dečak-ubica, koji je u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja, počinio je krvavi pir da bi naterao majku da pati, saznao je se iz izvora bliskih istrazi.

Mukotrpan je posao istražitelja bio kako bi ikakvu informaciju izvukli iz dečaka, a naročito razlog zbog čega je počinio masovno ubistvo u “Ribnikaru”.

Istražitelji ni u jednom trenutku kod njega nisu videli trunku kajanja, a na kraju se ipak otovorio i izustio nekoliko rečenica.

Rekao je da je ključni trenutak bio kada mu je prišao uvar Dragan Vlahović i da je tada odlučio da krene u masakr. Uprkos tome što je u ranac spakovao sve što mi je  bilo portebno za krvavi pir – pištolj i Molotovljeve koktele – bio je neodlučan. Razmišljao je da nazove majku i sve joj prizna, a onda se pojavio radnik obezbeđenja koji ga je upitao zašto kasni na čas i rekao da treba da požuri. Tada je pomislio da je provaljen i likvidirao je Vlahovića, a onda nastavio dalje da ubija. Tada ga je obuzeo strah – kaže sagovornik.

 

Na to je dečak dodao da mu je žao što ne može da vidi majku kako pati i da mu je žao što nije video to kad je saznala šta je učinio.

Kak se saznaje, majka dečaka ne želi da vidi svog sina.

– Ona ne može da ga vidi očima. Ne može da ga pogleda nakon onoga što je uradio. Iako je još uvek u šoku, zna da ne bi mogla da stane ispred svog sina, kao i da ne bi želela da čuje bilo šta od njega. Jednostavno je ne zanima šta on ima da kaže – ispričala je prijateljica majke dečaka.

 NE ŽELIM NI DA GA VIDIM, NI DA GA ČUJEM: Evo kako je reagovala majka dečaka-ubice nakon njegovog iskaza

Prema njenim rečima, majka dečaka-ubice se potpuno izolovala.

– Ona se gotovo ni sa kim od prijatelja ne čuje, od kolega se ogradila. Svesna je da je upravo njen sin počinio najteže krivično delo u istoriji Srbije, kao i jedno od najtežih u svetu – kaže sagovornica.

Da podsetimo, dečak-uica je počinio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je uleteo u obrazovno-vaspitnu ustanovu u 8.40 časova i prvo ubio radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a onda se ustremio na tri devojčice.

Krvavi pir je nastavio u kabinetu za istoriju gde je njegovo odeljenje imalo čas. Pucao je u nastavnicu i u đake, ubio petoro i ranio šestoro dece i nastavnicu. Nakon 12 dana ješ jedna učenica je podlegla povredama čime se broj žrtava popeo na deset.

Scroll to top