BalkansPress

Dobro došli!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću na dosad neviđen, spektakularan način.

- Poslednjih nekoliko meseci ubrzana je kampanja žigosanja Srbije koja dpolazi sa pojedinih centara moći i dela regiona. Ne od juče, naizrazitiju ulogu u otvorenoj i ogoljenoj mržnji prema Srbiji i svemu što je srpsko dolazi od Aljbina Kurtija i Mila Đukanovića. I razume se da se uvek služe neistinama i ogoljenim lažima sa samo jednim ciljem - da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao velikog agresora na svakojaki način - rekao je Vučić.

 

- Tako su iskoristili priliku da našu legalnu kupovinu kineskog sistema FK3 koji služi za protivvazduhoplovnu odbranu, to je defanzivno oružje, iskoriste i kažu celom svetu kako smo kineski i ruski saveznici koji ugrožavamo mir u regionu, iako smo mi u potpunosti okruženi NATO teritorijama, ne uvek NATO zemljama. Na koji način ih ugrožavamo defanzivnim oružjem ni sami nisu u stanju da kažu. Taj naš sistem služi za uništavanje krstarećih raketa, neprijateljske avijacije koja bi narušila vazdušni prostor Srbije. Pa se pitam kako time ugrožavamo i Prištinu, ili kako na takav način ugrožavamo Podgoricu? Da se našalim, bolje bi nam bilo, da kupujemo Autan sprejeve, jer mnogo nam je važnije da se zaštitimo od rojeva muva i komaraca, nego od bilo kakavih ozbiljnih vazduhoplovnih snaga koje oni poseduju. Šalu na stranu, ovde je suština u nečemu drugom - u želji da se naudi Srbiji u želji da Srbija uvek bude kriva, ili da bude slaba onako kako su je oni doživljavali i videli kada su proglašavali nezavisnost Kosova ili kada su pokazivali da je Srbija dovoljno uspešna samo kada se ne pita ni za to gde je, ni kako je, ni šta joj činiti u budućnosti i kada je ekonomski razorena kao što je bila pre 15 i 20 godina.

 

- Kada Aljbin Kurti kaže da je Srbija u panici jer se plaši da će ostati sama - Srbija je danas kao vojno neutralna zemlja sama u celom širem regionu. Ja želim da ga podsetim na nešto - u cirkusu ste videli i lavove i slonove i tigrove. Vuka samotnjaka nikada u cirkusu niste videli. Mi na Balkanu imamo dovoljno tih veličanstvenih životinja i uvek bih pre prihvatio ulogu vuka samotnjaka, nego hijena, bestidnih i nemoralnih, pa ma koliko da ih ima - 3, 5, 6 ponekad i 19. A još gore od hijena, kojima opet morate da odate poštovanje na krvoločnosti, ako ne na bilo čemu drugom, još gore je biti muva zunzara koja se vrti oko njih i čekaju da im hijene donesu neki plen - kakvi su Aljbin Kurti i Milo Đukanović. I jedan i drugi imate mnogo većih briga, jer Srbija će da čuva mir i stabilnost; mnogo većih briga - od kriminala, korupcije, do mnogo mnogo problema u ekonomiji. Ali to nije nešto u šta ja želim da vam se mešam. Moja molba za vas je - ostavite Srbiju na miru, prestanite da lažete, prestanite da obmanjujete javnost, a Srbija će naći svoj put onakav kakav njeni građani žele i nemojte da se ljutite i izvinite još jednom. Ponosti smo na činjenicu da želimo sami da čuvamo svoju zemlju, a ne da nam to čini NATO u naše ime i u tome se razlikujemo, i toga se ne stidimo  - poručio je predsednik.

 

Scroll to top