BalkansPress

Dobro došli!

Markus Fronmajer, poslanik AFD, i Gregor Gizi (Levica) sasuli su tokom rasprave u Bundestagu istinu u lice celoj Nemačkoj. Kako su obojica poručila tokom rasprave o produženju mandata nemačkim vojnicima u sastavu Kfora, dva kršenja međunarodnog prava - bombardovanje SRJ 1999. i jednostrano proglašena nezavisnost Kosova su stvorili presedane, čije posledice se vide danas u Ukrajini.

Fronmajer je poručio je da misija Kfora predugo traje, pune 23 godine, te da je ta teritorija visoko korumpirana. Podsetio je i da je Hašim Tači negovao odlične veze s organizovanim kriminalom, a sada je osumnjičen za ratne zločine pred sudom. On je istakao i da su tokom misije Kfora dva događaja bila prekretnica. Prvi, masakr nad Srbima 2004, kada je Kfor samo gledao dok su Albanci pokušavali etničko čišćenje, a drugi je jednostrano proglašenje nezavisnosti.

PROČITAJTE: “MORAMO DA SHVATIMO DA RUSIJA DOBIJA OVAJ RAT” Nemački novinar na nacionalnoj televiziji rekao ono što Zapad ne želi da čuje

 

On je podsetio da postoji i dalje Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 koja osigurava teritorijalni integritet Srbije.

- Katastrofalna greška, bombardovanje Srbije bez mandata UN, otvorilo je Pandorinu kutiju i od tada se svi koji krše međunarodno pravo pozivaju na ovaj presedan NATO - konstatovao je Fronmajer, očito aludirajući na nekoliko nedavnih izjava ruskog predsednika Vladimira Putina. Poslanik Gizi podvukao je da je otcepljenje lažne države Kosovo suprotno međunarodnom pravu.

- Rezolucija 1244 jasno kaže da se osigurava teritorijalni integritet SRJ, kako se nazivala Srbija tada, i da Kosovo unutar Srbije mora dobiti suštinsku autonomiju - ukazao je on.

HAOS U BUNDESTAGU Nemci priznali: Bombardovali smo Srbiju i oteli joj Kosovo, sada nas stiže strašna Putinova osveta!

*Alo! Ilustracija /J.V.

PROČITAJTE: NENAD ČANAK: Na granici Ukrajine izdvajaju tri pasoša – ruski, beloruski i srpski

Gizi je podvukao da Srbija nije napala nijednu zemlju, zbog čega je NATO bombardovanje bilo jasno kršenje međunarodnog prava.

- Time je stvoren presedan koji je Rusija koristila za aneksiju Krima, a sada vodi rat i pravda to ratom protiv fašista, kojih uzgred ima svuda, i kod nas ali i u Rusiji. To nije razlog za rat. Drugo opravdanje koje iznosi Moskva je da ukrajinska vojska deluje protiv snaga Donbasa koje su separatističke, kao što je to bila teroristička OVK.

Scroll to top