BalkansPress

Dobro došli!

Laslo Kover: Spoljne sile osuđuju Evropu na ranjivost, potčinjavanje stranim političkim, ekonomskim i energetskim interesima, kao i na raspad i dezintegraciju. Te sile žele da ukinu evropske identitete i hrišćansku veru, kako bi mogli da manipulišu, eksproprišu i na kraju kolonizuju Evropu bez otpora.

Evropska unija je gubitnička strana u sukobu oko Ukrajine, bez obzira na to kako se završi – ocenio je predsednik parlamenta Mađarske Laslo Kover.

„Evropska unija je bila nesposobna da politički spreči početak ruske specijalne operacije u Ukrajini, a nesposobna je i da uspostavi mir diplomatskim putem jer pod spoljnim pritiskom deluje suprotno svojim fundamentalnim ekonomskim interesima. Biće gubitnik, nezavisno od toga koja će se direktna zaraćena strana proglasiti pobednikom“, naglasio je Kover.

PROČITAJTE: ANGLOSAKSONSKA REŽIJA: Bugarska kao pokazni primer za Srbiju

 

Posebno je ukazao da spoljne sile osuđuju Evropu na ranjivost, potčinjavanje stranim političkim, ekonomskim i energetskim interesima, kao i na raspad i dezintegraciju.

Po Koverovom mišljenju, oni žele da ukinu evropske identitete, hrišćansku veru i zajednice evropskih naroda, kako bi mogli da manipulišu, eksproprišu i na kraju likvidiraju njene demokratije i kolonizuju Evropu bez otpora.

*Laslo Kover

Ovo, međutim, iz Budimpešte nije sve.

Čaba Demeter, sekretar u kabinetu mađarskog premijera, ocenio je da su antiruske sankcije postale su sredstvo samopovređivanja za Evropu, da je svaki Evropljanin osetio njihov uticaj, pa je potrebno promeniti politiku sankcija.

„Sankcije EU nisu u funkciji prvobitnih ciljeva, već štete Evropi. Ne postoji čovek u Evropi koji ne oseća efekte pogrešne politike sankcija, od računa za komunalije do cena u saobraćaju i poljoprivredi... U Briselu ne odustaju odobećanja da će sankcije biti čudesno oružje iako su ustvari postale beskorisno sredstvo ekonomskog samopovređivanja“.

PROČITAJTE: Rusija obećala pšenicu najsiromašnijim državama!

Demeter je podsetio da je najveći i najduži rast cena počeo ne nakon početka specijalne operacije, već nakon usvajanja sankcija u energetskom sektoru.

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da je protiv Ruske Federacije uvedeno 11 hiljada sankcija, ali da su neuspešne, a njima izazvana inflacija i nestašica energenata mogu Evropu da bace na kolena.

Scroll to top