BalkansPress

Dobro došli!

Iz izveštaja britanske Vlade koji je procurio objavljen je "razumno najgori mogući scenario" broja smrtnih slučajeva zbog Covid-19tokom zimskih meseci.

Sugeriše da bi 85.000 mogao da bude broj žrtava korone koju Velika Britanija pogodi kada stigne hladnije vreme.

Ali jasno je istaći da je to "scenario, a ne predviđanje".

PROČITAJTE: SEKS-UCENA ZA GLUMICU! Producent mi stavio ruku na koleno i rekao: DAJ P****, ako ne daš, NEMA ULOGE!

Naučna savetodavna grupa Sage pripremila je izveštaj koji je video BBC Njuznajt, kako bi pomogla NHS i lokalnim vlastima da planiraju unapred.

U izveštaju se navodi da će škole ostati otvorene.

Praćenje virusa, izolacija i karantin biće 40% efikasne u zaustavljanju širenja koronavirusa.

 

Takođe se navodi da će do novembra "biti uspostavljene mere politike za smanjenje kontakata između domaćinstava na polovinu njihovog normalnog nivoa pre marta 2020.".

Prema izveštaju, moglo bi se očekivati da će ove mere ostati na snazi do marta 2021. godine.

Projekcija je uzela u obzir ljude za koje bi se očekivalo da umru jer imaju druge bolesti.

Prema izveštaju u Engleskoj i Velsu, zbog Covida bi moglo biti 81.000 više smrtnih slučajeva, plus 27.000 više iz drugih razloga.

 

U Škotskoj može biti 2.600 direktnih smrtnih slučajeva od Covida, a 1.900 u Severnoj Irskoj.

Ali postoje kritike, profesor Karl Henegan, sa Univerziteta Oksford, rekao je da su neke od pretpostavki iznetih u modelu "neverovatne" i da izveštaj pretpostavlja da "nismo ništa naučili iz prvog talasa ove bolesti".

Najdžel Edvards, izvršni direktor istraživačkog centra za zdravlje Nafild Trast, rekao je da izveštaj ima "veoma širok spektar" scenarija koji ljudima čine "prilično teškim da rade tačno šta bi trebalo da rade".

 

Kao odgovor na izveštaj koji je procurio u petak, portparol vlade Ujedinjenog Kraljevstva tvrdi: „Kao odgovorna vlada planirali smo i nastavljamo da se pripremamo za širok spektar scenarija, uključujući razumni najgori scenario.

- Naše planiranje nije predviđanje ili predviđanje šta će se dogoditi. Odražava odgovornu vladu koja osigurava da smo spremni za sve moguće situacije - kaže on.

(Espreso.rs / Daily Star)

Scroll to top