BalkansPress

Dobro došli!

Francuski prorok Nostradamus autor je jedne od najpoznatijih knjiga proročanstava ikada.

Iako su stihovi koje je ostavio iza sebe mnogima nerazumljivi, smatra se da je u svojim proročanstvima uspeo da predvidi neke ključne trenutke u istoriji, poput dolaska Hitlera na vlast u Nemačkoj ili terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.

*FOTO: AP / THIERRY MALLET

Ljudi koji i u današnje vreme proučavaju njegove zapise pronašli su predskazanje požara crkve Notr Dam.

Nostradamus je u svojim stihovima naveo da će emocionalno najviše biti pogođene Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan).

 

Astrolog Džesika Adams je citirala stihove u kojima je Nostradamus, prema njenom verovanju, predvideo požar Notr Dama.

"Glave Ovna, Jupitera i Saturna, Večni Bog koje promene će se događati? Nakon mnogo vremena zlo će se vratiti, Francuska i Italija, koje emocije ćete proživljavati?"

*FOTO: AP

U emocijama koje Nostradamus spominje u svojim stihovima mnogi su pronašli veznu s izjavom francuskom predsednika Emanuela Makrona, koji je u obraćanju javnosti kazao da je Notr Dam "naša zajednička istorija", a njegova poruka, da mu je teško da gleda kako njihova istorija gori, doprla je do mnogih Francuza i katolika.

Ipak, predviđanje od koga mnogi strahuju je da bi Treći svetski rat trebalo da traje trideset godina, iako se ne zna njegov početak.

Evo što je prorok predvideo za nadolazeću 2020. godinu.

Donald Tramp će opet biti izabran za predsednika, ali će se naći u opasnosti. Ameriku će pogoditi jaki potresi, posebno u Kaliforniji, tokom juna i jula.

*FOTO: EPA

Evropa nije ništa sigurnija od zemljotresa. Iako nije naveo kada će se tačno to dogoditi, navodno će biti između 7 i 7,5 stepeni Ricterove skale i to u Turskoj.

 

Globalna ekonomija ponovo će biti u krizi. Nostradamus je video krizu 2008, a istu stvar predviđa i za 2020. Okidač za novu ekonomsku krizu biće Velika Britanija zbog Bregzita.

*FOTO: PROFIMEDIA

Nostradamus čak predviđa da bi celo Ujedinjeno Kraljevstvo moglo da se raspadne. Još loših vesti zadesiće Britaniju. Nostradamus piše kako će "monarh koji najduže vlada umreti".

Osim velikih zemljotresa, mnoge zemlje će pogoditi i strašni požari. Navodno, tu se pomnji Hrvatska, Grčka, Portugalija, Španija, Holandija, Nemačka i Francuska. Za Ameriku je još predvideo i jake oluje i tornada.

*FOTO: EPA/MICK TSIKAS

Nostradamus za 2020. predviđa ono čega se mnogi boje već godinama - topljenje lednika. Posledice bi mogle da budu strašne - novi ratovi, nedostatak resursa, manjak pitke vode...

Veliki rat između dve sile će se završiti, kako kaže. To se u možda odnosi na trgovinske ratove između SAD-a i Kine. Velike promene osetiće i Severna Koreja u kojoj Kim Džong-un više neće biti vođa, jer će biti prisilno smenjen.

Scroll to top