BalkansPress

Dobro došli!

Milena Jonas već godinama unazad ima problem sa pojačanim rastom malja na telu. U međuvremenu je prihvatila svoje dlake i kaže da njenom mužu uopšte ne smetaju.

PROČITAJTE: 7 ZNAKOVA PSIHOLOŠKE STAROSTI: Možda imate 50 godina, a pri tom svima izgledate barem deceniju starije!

 

Tridesetjednogodišnja Milena Jonas iz Berlina pre šest godina je otkrila da ima problem sa insulinskom rezistencijom, metaboličkim poremećajem koji se pojavio tokom trudnoće.

Nakon što se konsultovala sa lekarom i prijavila glavne simptome, među kojima su neredovni ciklus, dermatološki problem, gojaznost, bolovi u stomaku, depresija i naleti vrućine, dijagnostikovan joj je sindrom policističnih jajnika.

Kao posledica ovog oboljenja pojavio se pojačani rast dlaka, koji se stručno zove hirzutizam, a podrazumeva preteranu maljavost na bradi, prsima, ramenima i donjem delu stomaka.

Bila je uporna u tome, tako da se njen život doslovno sveo na praćenje svake dlačice, kupovinu voska, traka, brijača...

Međutim, posle razgovora sa suprugom Denijem, koji joj je kazao da mu se dopada baš takva kakva jeste, Milena je odlučila da prestane da uklanja malje.

 

- Probala sam svaku metodu depilacije. Satima sam se brijala jer ne postoji nijedno mesto na mom telu koje nije obraslo dlakama. Presrećna sam što imam muža koji je pun podrške - izjavila je Milena.

Milena je zbog toga morala svakog dana da uklanja malje sa nogu, ruku, stomaka i pazuha, a najteže joj je padalo što je svoje lice morala da brije čak dva puta dnevno.

Iskreno priznaje da joj je život mnogo lakši od tada i da ne planira ponovo da se brije Kada je reč o negativnim komentarima koje redovno dobija na Instagramu, ova žena ističe da je ne dotiču i da želi svojim primerom da motiviše druge žene da prihvate svoje telo.

- Ljudi mi govore da sam prljava, da sam odvratna i da to nije higijenski. Bilo mi je potrebno mnogo hrabrosti da pokažem svoje dlake, ali neću odustati jer se nadam da ću ohrabriti druge žene i pokazati im da su zaista lepe i sa dlakama i bez njih. To je priroda i nema ničega prljavog u tome - zaključuje Milena.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top