BalkansPress

Dobro došli!

Pentagon ima tajnu jedinicu za istraživanje NLO, a uskoro će morati i da objavi ono što su u svom istraživanju otkrili.

Iako je Pentagon tvrdio da je raspustio svoj tajni program identifikacije NLO-a još 2012, izgleda da je program samo premešten i preimenovan.

Ono što je posebno zanimljivo je da će barem deo svojih otkrića morati da objave 180 dana od donošenja zakona o autorizaciji obaveštajnih podataka.

I dok se neki uključeni u program nadaju da će pronaći dokaze o postojanju vanzemaljskih letelica o kojima se spekuliše već decenijama, glavni fokus je ipak na pitanju radi li se tu o naprednoj tehnologiji suparničkih vojnih sila, prenosi portal Indeks.

Međutim, bivši direktor NLO programa i bivši vojno-obaveštajni zvaničnik Luis Elizondo potvrdio je da on i još nekoliko bivših državnih zvaničnika i vladinih naučnika veruju kako su objekti neutvrđenog porekla zaista pali na Zemlju, a da su njihovi ostaci odneseni na analizu.

 

Elizondo, koji je dao ostavku 2017. nakon 10 godina na čelu NLO programa, smatra da taj program više "neće morati da se skriva u senkama" i da će "dobiti novu transparentnost".

Podsetimo, teorije o NLO-ima, koje su dosad uglavnom spadale u domen "alternativnog" i pseudonaučnog istraživanja, dobile su novi zamah i pažnju javnosti kad je Pentagon zvanično objavio nekoliko snimaka susreta američkih vojnih pilota s NLO-ima.

A te snimke još 2017. i 2018. objavila je američka kompanija "To The Stars Academy of Arts & Sciences", koju je osnovao bivši član rok benda Blink-182 Tom DeLong, inače ljubitelj tzv. teorija zavera. Američka mornarica prošle godine je potvrdila njihovu autentičnost, ali i naglasila da nema saznanja o kakvim se tačno objektima radi. Zvaničnik mornarice rekao je tada kako mornarica ne veruje da se radi o vanzemaljskoj letelici.

Bitno je pritom naglasiti da NLO ne označava nužno vanzemaljsku letelicu, već naprosto letelicu čija priroda i poreklo nisu identifikovani - kao što im i samo ime kaže.

PROČITAJTE: ISPLIVALA ISTINA - GLAVNI ŠVEDSKI EPIDEMIOLOG rekao da li je njihov KONTROVERZNI MODEL DAO REZULTATE: Poslednja 3 dana OVO SE DEŠAVA SA BROJEM ZARAŽENIH!

Ostaci letelica nisu sa Zemlje, nismo mogli sami da ih napravimo

Bivši senator Hari Rid je takođe rekao kako veruje da su rušenja NLO-a možda već zabeležena i da bi ostaci tih letelica, ako su pokupljeni, morali da se prouče.

 

"Nakon što sam proučio ovo, zaključio sam da postoje izveštaji - neki supstancijalni, neki ne - da vlada i privatni sektor imaju takve materijale u svom posedu", dodao je Rid.

"Ekstremno je bitno da se informacije o otkriću fizičkih materijala ili pronađenih vozila objave", naglasio je bivši senator.

Nijedan takav ostatak srušene letelice nije javno predočen za nezavisnu analizu, a za neke metalne fragmente koji su pronađeni laboratorijska analiza je potvrdila da su ljudskog, ne vanzemaljskog porekla, odnosno, proizvodnje.

Uz to, neki neobjašnjeni susreti s NLO-ima naknadno su dobili objašnjenja, a astrofizičari ističu da čak i nedostatak objašnjenja ne znači da se nužno, pa čak ni verovatno, radi o vanzemaljcima.

 

Međutim, Erik V. Dejvis, astrofizičar koji je radio kao podizvođač, a zatim kao konsultant za Pentagonov NLO program od 2007, utvrdio je da analiza nekih pronađenih materijala nije uspela otkrije njihov izvor.

"Nismo sami mogli da ih napravimo", zaključio je Dejvis.

PROČITAJTE: Posle Neuma, ovo je Srbima DRUGA OMILJENA DESTINACIJA ovog leta: Nema testova, smeštaj košta 1500 dinara dnevno po osobi

U glasine oko NLO-a i vanzemaljaca uključio se i američki predsednik Donald Tramp, koji je u jednom intervjuu rekao da zna neke "vrlo zanimljive" stvari o Rozvelu, gradu u Novom Meksiku koji je, prema takozvanim lovcima na NLO-e, prvo mesto rušenja NLO-a.

Ipak, na pitanje hoće li objaviti te informacije, Tramp je odgovorio: "Razmisliću o tome."

Scroll to top