BalkansPress

Dobro došli!

Majka priroda je prisvojila napušteno mesto koje leži nedirnuto na bujnom, brežuljkastom krajoliku ostrva Goqui. Nekadašnji dom desetaka ribara sada je potpuno izmenjen prirodnim biljnim prekrivačem koji se omotao oko zgrada poput nekakvog džempera.

PROČITAJTE: Gde su sada da Australiji pomognu ONI MILIJARDERI koji su donirali novac ZA SPAS Notr Dama?

 

1

2

Goqui je jedan od 18 nenaseljenih ostrva Shengsi arhipelaga koje se se sastoje od skoro 400 ostrva i proteže se do ušća kineske reke Yangtze. U jednom periodu, ostrvo Goqui je bio prosperitetno selo kojeg su ribari i njihove porodice nazivale dom.

 

S vremenom, kako su ribari odustajali od svog posla i napuštali domove kako bi se preselili u unutrašnjost Kine, ostavili su za sobom niz nenaseljenih kuća. Dok su neki od Shengsi ostrva popularna turistička odredišta s različitim prirodnim atrakcijama, Goqui je zaboravljen od svih osim od Majke prirode.

3

4

5

6

Suptropska klima ostrva Goqui stvorila je umereni okolinu savršen za nekadašnje stanovnike. Sada kad tih ljudi više nema, bogato zelenilo se proširilo preko zgrada i uz kamene zidove i propinje se preko prostranih, maglovitih brežuljaka dokle god seže pogled.

 

Napuštena mesta poput ostrva Goqui nude vizualni nagoveštaj kakv bi mogao biti život nakon ljudske vrste – i moramo reći da je prilično lepo.

7

8

9

Scroll to top