BalkansPress

Dobro došli!

Ako ste rođene tokom 80-ih i ranih 90-ih godina nemoguće je da se ne setite kako su vaše mame, bake i tetke rado nosile ovaj model cipela, smatrajuću ga veoma praktičnim za svaki dan, a ipak dovoljno elegantnim zbog male potpetice.

PROČITAJTE: Neverovatne moći suknje: Ovo je razlog zbog kog žena mora češće da oblači suknju ili haljinu!

 

Reč je o modelu baletanki sa blok potpeticom i otvorenom petom kakve su nekada bile "rezervisane" isključivo za sredovečne žene u poslovnim kostimima, ali današnja moda sve je promenila pa su ovakve cipele postale glavni trend ovog proleća.

Jednobojne ili sa uzorkom - sami birate

*Foto: Profimedia / Jednobojne ili sa  uzorkom, sami birate

PROČITAJTE: Ova frizura će se nositi u 2019. godini! Bob - paž, neprevaziđena klasika (FOTO)

Njih su već prigrlile i pronosale svetske lepotice poput Kendal Džener, Alekse Čang, Olivije Palermo, Điđi i Bele Hadid, a našle su se i u cipelarniku poznatih modnih blogerki i urednica.

 

Ovaj model cipela bio je nepravedno omražen i zapostavljen, uglavnom zbog toga što je bio simbol poslovne, stroge i ozbiljne žene, ali se sada probio pre svega zahvaljujući smelim kombinacijama u kojima je dobio svoj pravi pečat.

Uglavnom su popularne one u špic, premda je zastupljan i četvrtast vrh, a glavno je da ima mini potpeticu ili petu od nekoliko centimetara. Nose se jednobojne, sa karo uzorkom ili na pruge, te one sa mašnicama, karnerima, a tu su i nezaobilazne lakovane cipelice.

Nekad su bile sinonim za

*Foto: Profimedia / Nekad su bile sinonim za "tetkast" izgled, ali danas su glavni hit

PROČITAJTE: Novi JEZIVI TREND se širi svadbama ŠIROM BALKANA: Mladoženje nose ovaj NEDOPUSTIV KOMAD i žene plaču od muke

 

Baletanke sa potpeticom nisu predviđene samo za elegantne kombinacije, zapravo ove sezone zamišljeno je da se nose uz džins, lepršave duge haljine, plisirane suknje, teksas jakne, čak i one kožne sa nitnama.

Poseban

*Foto: Profimedia / Poseban "šmek" daju im trendi mrežaste čarape

Čak i ako ste ranije sa odbojnošću gledale na njega, sada ćete zavoleti ovaj model jer će učiniti da izgledate doterano i ženstveno u svakoj kombinaciji, čak i onda kada se nimalo ne potrudite.

Scroll to top