BalkansPress

Dobro došli!

Druga strana kaže da je priča potpuno obratna od one koju je u javnost izneo psihijata.

Jovan Marić (80), poznati srpski psihijatar, nedavno je šokirao javnost kada je rekao da njegov sin Mateja (20) navodno hoće da mu oduzme jedini krov nad glavom. Sporni stan od 120 kvadrata u blizini Palate pravde Marić je prepisao svom sinu još kad je ovaj imao samo sedam meseci, kako bi ga obezbedio u slučaju da se njemu nešto dogodi, pošto ga je dobio već u poznim godinama iz trećeg braka sa psihijatrom, 30 godina mlađom, Danijelom Tiosavljević.

Advokat Matije Marića, koji sad ima 19 godina, Nemanja Jolović, oglasio se za Novo jutro na Pinku i ispričao Matijinu stranu priče i njegovu istinu, kao i činjenice.

PROČITAJTE: "ŽIVIM NA HLEBU I ČEKAM IZVRŠITELJE" Vapaj psihijatra Jovana Marića - "Spavaću na stepenicama u hodniku zgrade"

 

- Gospodin Marić je izneo neistine tvrdnjom da njegov sin traži njegovo iseljenje iz stana. To nije istina. NJegov sin traži iseljenje iz stana Aleksandre Marić, druge po redu bivše žene Jovana Marića, koja je zajedno sa Jovanom raznim manifetlucima uspela da uđe u stan i upiše se kao vlasnik toga stana. Kada je pokrenut postupak razvoda braka između njegove majke i Jovana, da bi se osvetio za taj razvod, Jovan je zamenio bravu stana u kojem su njih troje živeli zajedno. U tom postupku, dobili smo da se vrati ključ i da se njih dvoje vrate u stan. Tada smo saznali da u tom stanu nije Jovan Marić nego treće lice, Aleksandra Marić. Došli smo do presude kojom je ugovor o poklonu stana sinu izemđu Jovana i sina je poništen. A onda je došlo do zaključenja poravnjanja navodne podele imovine i priznao drugoj po redu ženi jednu polovinu stana, a drugu prodao. Jovan Marić je ovde zloupotrebio svoj uticaj na sudskog veštaka gde se Jovan pojavio kao zastupnik svog maloletnog deteta iako je u tom momentu maloletno detete povereno majci. Ovde je morao da se uključi i socijalni radnik - rekao je advokat Matije Marić.

*Foto: TV Happy printscreen

PROČITAJTE: ĐOKOVIĆ U NEVERICI: Napustio Pariz sa peharom, a onda mu javili neverovatnu vest

- Aleksandra Marić do 16. januara bila je formalni vlasnik stana i ona je tu živela, a Marić na drugoj adresi. On je njih izbacio na ulicu iz stana kad je Matija imao 10 godina, a ne Matija njega. U toku razvoda ih je izbacio. Posle januara ove godine, poništenjem tih ugovora, formalni vlasnik tog stana je ponovo Matija. Ponovo je na snazi prvobitan ugovor o poklonu i mi smo sad pokrenuli postupak za iseljenje iz stana Aleksandre Marić, a ne Jovana Marića - naveo je advokat.

- Profesor Marić je poluistinama zaveo javnost da Matija ne želi da ga viđa. Matija je želeo da ga viđa i u toku razvoda braka. Matija je isključivo poveren majci uz mogućnost da ga Marić viđa u kontrolisanim uslovima. Protiv Marića je bio pokrenut postupak za zaštitu od nasilja prema supruzi i detetu - naveo je advokat.

- Jovan je taj koji je maloletno dete izbacio na ulicu kad je imao 10 godina. Živeli su kao podstanari, i kod sestre. Deset godina smo se borili da dokažemo na sudu da je Jovan Marić zloupotrebom svog uticaja i položio zloupotrebio da svoje dete liši stana koji mu je poklonio - objasnio je advokat.

Scroll to top