BalkansPress

Dobro došli!

Ruska berza je završila jučerašnje trgovanje u minusu, pri čemu je indeks MOEX pao za 3,66 posto na 2.484,13 poena, dok je indeks akcija denominovanih u dolarima RTS potonuo za 2,7 procenata na 829,62 poena, javlja TASS.

Na deviznom tržištu, ruska rublja je porasla prema američkom dolaru i evru.

PROČITAJTE: MARIJUPOLJ JE SADA "PRODVORJE PAKLA": Ukrajinska vojska se suočava sa manjkom municije

 

Ruska valuta je ojačala prema dolaru za 3,33 odsto na 93,67 rubalja, dok je prema evru skočila za 6,77 procenata na 100,02 rublje, na trgovanju na Moskovskoj berzi do 14,16 časova po moskovskom vremenu, navodi se u informaciji.

PUTINOV PLAN JE USPEO Danas je srušen američki dolar

*Ilustracija / J.V.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin je pre tri dana rekao da će konvertovati plaćanja za isporuke gasa zemljama koje nisu prijateljske - u rublje.

- Nema smisla da isporučujemo svoju robu u Evropsku uniju, SAD i primamo uplate u dolarima, evrima i nizu drugih valuta. Zbog toga sam odlučio da sprovedem set mera za prenos plaćanja što je pre moguće. Da počnemo od transfera plaćanja za naš prirodni gas koji se isporučuje u zemlje koje nisu prijateljske, odnosno od odbijanja da koristimo sve kompromitovane valute u takvim obračunima - naveo je Putin.

Scroll to top